StoryEditorOCM
Auto motoulazi i mazda

Udruga za inovacije biomase: moćan konzorcij razmatra tehnološka istraživanja za goriva sljedeće generacije

26. srpnja 2023. - 11:00

Istraživačka udruga za inovacije biomase za automobilska goriva sljedeće generacije ("Istraživačka udruga") i Mazda Motor Corporation ("Mazda") sa zadovoljstvom objavljuju da je Mazda postala punopravni član udruge. Istraživačku udrugu osnovali su 1. srpnja 2022. godine ENEOS Corporation, Suzuki Motor Corporation, Subaru Corporation, Daihatsu Motor Co. Ltd., Toyota Motor Corporation i Toyota Tsusho Corporation. Mazdin ulazak povećava ukupan broj tvrtki članica na sedam.

Istraživačka udruga promiče tehnološka istraživanja o korištenju biomase kao i učinkovitu proizvodnju bioetanolskog goriva za automobile kako bi se ostvarilo ugljično neutralno društvo. Dana 25. listopada 2022. Istraživačka udruga sklopila je s gradom Okuma u prefekturi Fukushima Osnovni sporazum o uspostavi novih poslovnih pogona i pokrenula inicijative usmjerene na brzo i primjereno rješavanje izazova s kojima se zajednica suočava.

Istraživanje poboljšanja proizvodne tehnologije za bioetanolsko gorivo i korištenje CO2 generiranog tijekom proizvodnje bioetanolskog goriva koje Istraživačka udruga promiče kao dio niza različitih opcija za postizanje ugljične neutralnosti, podudara se s idejom koju promovira Mazda o pružanju više opcija u svojoj strategiji multi-rješenja, a upravo taj sinkronicitet je i naveo Mazdu da se pridruži Istraživačkoj udruzi.

Hiroyuki Yamashita, viši glavni inženjer odgovoran za tehnološka istraživanja u Mazdi, rekao je: “Velika nam je čast da smo primili ovaj poziv od Istraživačke udruge za inovacije biomase za sljedeću generaciju automobilskih goriva. Preko Istraživačke udruge radit ćemo zajedno s drugim tvrtkama članicama na promicanju istraživanja i razvoja tehnologije proizvodnje bioetanolskog goriva i drugih tehnologija. Uložit ćemo sve napore kako bismo povećali potencijal ugljično neutralnih goriva što je obećavajuća opcija za postizanje ugljično neutralnog društva.”

Nadalje, Koichi Nakata, predsjednik Upravnog odbora Istraživačke udruge za inovacije biomase za automobilska goriva sljedeće generacije izjavio je: „Ugljično neutralna goriva vodeća su energetska opcija za ostvarenje ugljično neutralnog društva. Oduševljeni smo da je Mazda, koja je akumulirala značajno znanje i tehnologiju u vezi s ugljično neutralnim gorivima, postala naš novi partner. Istraživačka udruga će dalje promicati istraživanje proizvodne tehnologije za bioetanolsko gorivo i korištenje CO2 koji nastaje tijekom tog procesa.”

U Europi je Mazda članica eFuel Alliance od 2021. godine. Alliance okuplja organizacije i zainteresirane strane koje podupiru cilj uspostavljanja i promicanja CO2 neutralnih e-goriva i vodika kao vjerodostojnog i stvarnog doprinosa smanjenju emisija u sektoru prometa.

Mazda zagovara da se učinkovito smanjenje emisija CO2 treba postići dvama komplementarnim pristupima: prvo, uvođenjem potpuno električnih vozila koja će zamijeniti vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem, i drugo, postupnom zamjenom fosilnih goriva ugljično neutralnim gorivima u elektrificiranim automobilima i postojećim motorima s unutarnjim izgaranjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 15:04