StoryEditorOCM

Je li misterij Bermudskog trokuta riješen? Otkriva li viralni Tik Tok video doista nevjerojatnu istinu...

Piše MOZAIK SD
23. lipnja 2024. - 21:55

Nedavni TikTok video autora ‘The deep dive‘, privukao je veliku pažnju, preko sedam i pol milijuna pregleda, zbog svog istraživanja misterija Bermudskog trokuta. Video se bavi različitim teorijama i povijesnim zapisima vezanim za ovo zagonetno područje, koje je poznato po neobjašnjivim nestancima brodova i zrakoplova.

image

Misterij Bermudskog trokuta

Screenshot/tiktok/

U videu ‘The deep dive‘ raspravlja o znanstvenim i spekulativnim objašnjenima za te nestanke. Među prirodnim fenomenima spominju se metanski hidrati koji narušavaju plovnost, neobična magnetska polja koja uzrokuju navigacijske pogreške i teški vremenski uvjeti. Također se dotiče  teorija, poput prisutnosti podvodnih baza vanzemaljaca i povezanosti s izgubljenim gradom Atlantidom, što dodatno povećava intrigantnost i privlačnost sadržaja.

image
Screenshot/tiktok/
image

Invazija vanzemaljaca je jedna od nevjerojatnih teorija

Screenshot/tiktok/
image
Screenshot/tiktok/

Naime, Bermudski trokut je jedna od najvećih misterija modernog doba. Nazivaju ga i Đavolji trokut, a nalazi se u sjevernom dijelu Atlantskog oceana, između Bermuda, Floride i Portorika.

Najmanje  tisuće života je izgubljeno u Bermudskom trokutu u posljednjih 100 godina. U prosjeku svake godine nestanu četiri aviona i 25 brodova u tom području. Teorije o misteriju Bermudskog trokuta idu iz krajnosti u krajnost.

Spominju se od od vanzemaljskih bića do prisustva izgubljene Atlantide na morskom dnu, kao i plin metan. Mnogi smatraju kako su misteriozni nestanci proizvod vrtloga nastalog mješanjem toplih i hladnih oceanskih struja u tom području. 

Teorije su raznorazne.

Prva osoba koja je pisala o Bermudskom trokutu bio je Kristofor Kolumbo, koji je u svom dnevniku 8.listopada 1942. godine zapisao da je brodski kompas prestao raditi na tom području, a tri dana kasnije primjetio je vatrenu loptu na nebu.

- Bermudski trokut je jedno od rijetkih mjesta, gdje je situacija obrnuta, stvarajući konfuziju za mnoge brodove i avione u tom području.

Inače, jedna od najvećih tragedija na tom području dogodila se u ožujku 1918. godine, kada je nestao 165 metara dug teretni brod USS Ciclops, koji je prevozio 306 članova posade i deset tisuća tona mangana. Brod je potonuo negdje između Barbadosa i zaljeva Chesapeake, a olupina nikada nije pronađena. Istu sudbinu doživilia su još dva broda, koja su 1941.godine prošla sličnim putem.

Cijeli video možete pogledati na Tik Toku u nastavku.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 18:13