StoryEditorOCM
Društvena mrežaRADI SVOJ POSAO

Vlasnici se rugali mačku koji je tjednima zurio u zid i mijaukao; šokirali se kad su otkrili zašto i posramili se

Piše Z.K./JL
28. svibnja 2024. - 18:20

Vlasnici mačaka (točnije rečeno, njihovi batleri, kako oni sami sebe nazivaju) znaju da su ovi čupavci iznimno čudne životinje. Na njihove neobičnosti smo navikli i velikim dijelom ih volimo zato što su baš tako neobične. Ostatak naše ljubavi zaslužili su jer su jednostavno slatki. Pogledajte te njuške. Šape. Brkove. Trbuhe koje ne smijemo dirati. Sve je na njima toliko neodoljivo, zato im čistimo zahode, pomno biramo njihovu hranu (pridajući joj daleko više pozornosti nego svojoj) i sretni smo kad doma donesemo igračku koju će taj stvor uglavnom ignorirati u korist obične kartonske kutije - prenosi Jutarnji list.

Dakle, znamo kakve su. Živimo s jednom i svjesni smo činjenice da su to kontradiktorna bića vrlo osjetljivog sluha te da reagiraju na svaki zvuk. Navikli smo se ne obazirati kad se odjednom zaustave u pokretu i počnu buljiti u zid. Neki se vlasnici šale da vjerojatno vide duhove, no vjerojatno se ipak radi o tome da čuju nešto što mi ne. Uglavnom to ignoriramo jer pretpostavljamo da mačka čuje što radi neki naš susjed, a to nas ni najmanje ne zanima.

Upravo to slučaj je mačka Suma, koji je danima mijaukao i gledao u zid. Njegovi ljudi su mu se rugali, smatrajući da je jednostavno šašav. No, kako nije prestao, odlučili su pogledati o čemu se radi.

@razzle.reads We’ve been making fun of him for weeks because he just stares at his “invisible wall demons” all day but we just discovered we have a mouse problem.  Sumo can’t figure out any of the treat puzzles we get but he can at least detect mice I guess ? We gave him extra treats tonight to make up for how badly we’ve been roasting him lately  #catsoftiktok #catlovers #catsvideo #cats #smartcat ♬ original sound - Rachael | Booktok ?

Otkrili su da je mačak upozoravao na prisustvo miševa u kući.

- Tjednima smo mu se rugali da bulji u svoje ‘nevidljive zidne demone‘ sve do dana kad smo otkrili tko je iza tog zida. Dali smo mu ekstra poslastice, da se ispričamo zato što smo ga loše tretirali u zadnje vrijeme - napisala je njegova vlasnica i dodala kako je u cijeloj situaciji bilo prilično zbunjujuće to što njihova druga mačka nije pokazala ni najmanji interes za problematični zid.

@razzle.reads Replying to @Rachael | Booktok ?  at least one of our cats is trying to earn his keep ? #cats #catsoftiktok #catvideo #funnycats #funnycatsoftiktok ♬ original sound - Rachael | Booktok ?
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 16:02