StoryEditor
GastroOKUSI KOJE PAMTIMO

Postoji jedna tajna zbog koje brudet ima neodoljiv i pun okus - doznajte je!

Piše Native studio SD
15. rujna 2020. - 15:48
Tom Dubravec/Cropix

Najbolji je brudet od više vrsta riba kao što su škarpina, grdobina, komadi zubaca, lubina, šarga, kovača, jegulje, ugora i tunja. Veću ribu razrežite na komade, a manju ostavite u komadu kao: kanjce, škarpuniće, jegulje i ostalo. Za 1 kg ribe stavite osminu litre maslinova ulja i blijedo zažutite na listiće narezane 2 kapule, pa u tome lagano zažutite ribu i dodajte nasjeckan češnjak, peršin, sol i papar, te žlicu koncentrata od rajčica ili nekoliko rajčica.

Dolijte vode da riba bude pokrivena, malo prokuhajte, onda dodajte kvasinu po ukusu i kuhajte 1 sat na laganoj vatri. Za vrijeme kuhanja, brudet ne smijete miješati žlicom, nego povremeno protresti posudu tako da ostane sve kako ste u nju složili.

Sastojci:

  • 1 kg razne ribe: škarpine, lubina, jegulje itd.
  • 1/8 l maslinova ulja
  • 2 kapule
  • češnjak
  • peršin
  • sol i papar
  • 1 žlica koncentrata od rajčica
  • kvasina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 11:33