StoryEditorOCM
HranaMATERINA SPIZA

'Ni danas se ne mogu zasititi materine manistre i fažola...': donosimo nekoliko recepata Solinjanke Jagode, možda vas inspiriraju za nedjeljni ručak

Piše PSD.
10. prosinca 2018. - 13:45

"Život je kombinacija magije i paste." Te riječi slavnog redatelja Federica Fellinija kao da živi Jagoda Nikolić.

Solinka sa stalnom adresom na splitskim Blatinama pravi je primjer osobe koja obožava kuhati, o čemu svjedoče i njezini brojni recepti koji su stigli na naš mail.

Ljubav prema kuhanju 66-godišnjakinja u mirovini, koja je većinu radnog vijeka provela kao upisničarka na Prekršajnom sudu u Splitu, nije razvila proučavajući nebrojene recepte koji su danas dostupni na internetu, nego ju je naslijedila od pokojne bake, čijeg se mirisa spize i danas sjeća. A upravo prema njezinoj recepturi i sama sprema jela koja su, naravno, za prste polizat.

– Još uvijek u ustima ćutim okus bakinih jela, pogotovo njezine manistre na pljuvaku. To je bilo nešto spektalurno. I...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 04:47