„S pršutom se rađamo i umiremo“ , u prvi mah smiješna, ali zapravo potpuno istina bila je dosjetka Ante Madira, izvršnog direktora Klastera hrvatskog pršuta koji je na drugom danu Vinskog podruma, sajma vina i delicija u organizaciji Slobodne Dalmacije i Udruženja „Vina Dalmacije“, održao poučnu i zanimljivu radionicu na temu „Hrvatski pršut u gastronomiji“.
Svi ljubitelji ove delicije, smatra Madir, svakako trebaju znati da su samo pršuti koji na sebi imaju oznaku troglavog lava zaštićeni pršuti. U protivnom, veli, kupuje se pršut iz kućne radinosti koji tko zna kako je rađen.
Hrvatska, istaknuo je Madir, ima četiri vrste pršuta: istarski, krčki, dalmatinski i drniški.
Dalmatinski i drniški?! Ne nije riječ o pogrešci, objasnio je Madir. Razlika je...
Svi ljubitelji ove delicije, smatra Madir, svakako trebaju znati da su samo pršuti koji na sebi imaju oznaku troglavog lava zaštićeni pršuti. U protivnom, veli, kupuje se pršut iz kućne radinosti koji tko zna kako je rađen.
Hrvatska, istaknuo je Madir, ima četiri vrste pršuta: istarski, krčki, dalmatinski i drniški.
Dalmatinski i drniški?! Ne nije riječ o pogrešci, objasnio je Madir. Razlika je...