StoryEditorOCM
HranaPravo, domaće, u ‘Riboli‘

Da je stiglo proljeće, znamo po trešnjama. One prve stižu za Svetog Duju. A da je došlo ljeto, znamo po breskvama

Piše Sponzorirani sadržaj
20. lipnja 2022. - 11:24

Onaj njihov miris, pa kad je zagrizete, a sok vam se spusti niz ruku. Eto, to je bilo ljeto iz naše mladosti. Velike, sočne, mirisne... A tek onaj gušt ogulit koru, pa onda navalit na pupu od breskve, onako žutu, sočnu, zrelu, i onda ostavit košticu za kraj, pa je skroz očistit... Eto, to je bilo ljeto naše mladosti.

I sad, umjesto da tražimo slike po albumu, opet se možemo u te dane gušta i bezbrižnosti vratiti preko – breskve. Te dalmatinske ljepotice. Treba samo otići do prvog dućana Ribole, tu, u susjedstvu, jer tamo ste sigurni da vas čeka domaća breska...

Da, domaća, znamo čak i odakle dolazi. Područje Dusina, u Vrgorcu, s nasada OPG-a Vukosav.

Kod Vukosava, rekli bismo, svega blaga. Obitelj Vukosav iz Vrgorca voćarstvom i vinogradarstvom bavi se dugi niz godina,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 13:00