Čokoladne torte prvi su odabir svakog sladokusca, a evo kako da napravite fantastičnu čokoladnu tortu bez pečenja.
Za biskvit
350 grama oreo keksa
100 grama maslaca
Krema
350 ml slatkog vrhnja
400 grama kiselog vrhnja
100 grama šećera
200 grama čokolade
Glazura
150 grama čokolade
150 ml slatkog vrhnja
Priprema
Otopiti maslac. Razdvojiti kekse pa nožićem poskidati bijelu kremu u jednu posudu, a ostatak samljeti. Dodati mljevenom keksu otopljen maslac i izmiješati. Na tanjur staviti obruč dimenzija 26 cm pa istresti smjesu za biskvit i rukom utisnuti.
Na laganoj vatri, pari ili u mikrovalnoj otopiti čokoladu. Prethodno poskidanoj bijeloj kremi dodati kiselo vrhnje i šećer u prahu pa sve mikserom umutiti.
Miksati posebno slatko vrhnje, dodati je kiseloj i sjediniti. Zatim dodati...