![<p>Tihomir Bečko, nekadašnji dogradonačelnik Solina i gradski vijećnik na imanju u Udovičićima kod Sinja bavi se povrtlarstvom</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/12/o_27300459_1024.jpg)
Otkad je zahladilo, nismo promijenili samo garderobu nego i prehrambene navike pa nam baš nekako više prija toplo, na žlicu, kripno, poput variva od slanutka, fažola...
Međutim, za zdravlje i probavu uputno je redovito jesti povrće.
Na sreću, postoje recepti koji uspješno spajaju 'čorbice', kao što je ona od slanutka, s verdurom, kao što je raštika, a mi vam ga donosimo u dvije verzije, obje začinjene suhomesnatim delikatesama koje vegetarijanci lako mogu izostaviti.
Prva je vrlo jednostavna i brzo gotova pa ju možete pripremiti kad gladni banete u kuću i ne možete dočekati da se ručak skuha, a druga je kao stvorena za vikend i polagano kužinavanje.
Vjerujemo da ćete u ovom jelu uživati sve do proljeća.