StoryEditorOCM
Hranadomaće je domaće

Kuhati verduru ili nešto na žlicu? Ovaj recept savršeno spaja dvije namirnice omiljene u Dalmaciji: isprobajte brzinsku i 'vikend' verziju, spremite veliku teću i guštajte danima

Piše Tea Sumić Miletić
7. studenog 2019. - 13:30
shutterstock_1160294665

Otkad je zahladilo, nismo promijenili samo garderobu nego i prehrambene navike pa nam baš nekako više prija toplo, na žlicu, kripno, poput variva od slanutka, fažola...

Međutim, za zdravlje i probavu uputno je redovito jesti povrće.

Na sreću, postoje recepti koji uspješno spajaju 'čorbice', kao što je ona od slanutka, s verdurom, kao što je raštika, a mi vam ga donosimo u dvije verzije, obje začinjene suhomesnatim delikatesama koje vegetarijanci lako mogu izostaviti.

Prva je vrlo jednostavna i brzo gotova pa ju možete pripremiti kad gladni banete u kuću i ne možete dočekati da se ručak skuha, a druga je kao stvorena za vikend i polagano kužinavanje.

Vjerujemo da ćete u ovom jelu uživati sve do proljeća.

A post shared by Leona Škopac (@zdravenavike) on

#RAŠTIKA#VERDURA#SLANUTAK#ČORBICA#VARIVO#IDEJA ZA RUČAK
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. studeni 2024 19:15