Sve smo bliže prosincu, mjesecu kada govorimo o bakalaru i smišljamo kako ga pripremiti za blagdanski stol. Lako ga je pripremiti, ima načina, starih i novih, pitanje je samo hoćemo li ga spremiti onako kako se u kući spravljao generacijama, a recepte smo naslijedili od mame, bake... ili ćemo se okrenuti nekim modernijim načinima pripreme.
Odluka je laka samo ako smo spremni, imamo i možemo platiti pravi, norveški bakalar. Cijena mu je uvijek vrtoglava, a kad imamo čime platiti, jedino se možemo pozabaviti vječnom dilemom: je li riječ o pravom, tko je uvoznik i odakle je stigao. Sve ostalo je lako.
A kako se bakalar sprema, znamo svi. Najprije ga treba potapati u vodi, i to tri dana. Tri dana treba mijenjati vodu da se ne usmrdi, pa ako imate balkon, lako je i to, no ako živi...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....