StoryEditorOCM
HranaZA PRSTE POLIZAT‘

Napravili smo gibanicu po receptu bake Milice, kojeg je probalo više od milijun ljudi i jasno nam je zašto. Jednostavno je, a ključ je u ‘prekrivaču‘

Piše Marijana Klarić
8. srpnja 2020. - 13:10

Ovo je bio jedan od onih "zgužvanih" dana, kad nisam znala što spremiti za ručak. Na raspolaganju sam imala manje od sata (do početka smjene na poslu) i ništa mesno kupljeno, ni odmrznuto. 

Otvorila sam frižider, ugledala sir škripavac i jaja, prije par dana kupljene listove za pite i savijače i sjetila se videorecepta kojeg sam pogledala prije nekog vremena, zajedno s više od milijun ipo ljudi, koliko sam tada uočila.

U njemu je baka Milica iz Srijema svom zetu objašnjavala kako se sprema originalna gibanica, dakle ne pita od sira, burek, gužvara ili već neka od brojnih inačica koje poznajemo na gastro sceni, nego starinski, jednostavni recept za slasno jelo od slanog (slanijeg) sira.

A kako vremena nije bilo, upregla sam memoriju i krenula raditi gibanicu za današnji ručak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2024 00:17