Zbog velikih vrućina zadnjih nekoliko dana dišemo na škrge, a spas pronalazimo u kući ispod klima uređaja. Višesatno kuhanje i stajanje pored špahera nije nam idealna kombinacija i zato vam donosimo jednostavan recept s Coolinarike za ukusan namaz s tunjevinom, senfom i vrhnjem kako bi brzinski utažili glad.
Sastojci: (za 4 osobe)
- 1 konzerva tunjevine
- 1 srednja glavica crvenog luka
- 2 mrkve
- 3-4 žlice senfa
- 1 dl kiselog vrhnja
- sol, papr
- sjeckani peršin
- kruh
Priprema:
U blender stavite crveni luk i očišćenu i na manje dijelove nasjeckanu mrkvu. Izblendirajte što je moguće sitnije.
U posudu u kojoj ćete poslužiti namaz stavite tunjevinu. Možete koristiti i sitnije komade tunjevine ili krupnije samo ih posle vilicom dobro izgnječite.
Dodajte mrkvu i luk iz blender...