StoryEditorOCM
HranaIMAJTE NA UMU

Ne znamo da itko podgrijava ciklu, ali špinat možda i je, ako ga čeka doma dva sata nakon što je skuhan. Ne radite to, a evo što je sporno s piletinom

Piše PSD
17. rujna 2020. - 15:17

Da je uvijek najukusnije i najbolje pojesti svježe pripremljen obrok, to je svima jasno, ali najčešće to nismo u mogućnosti.

Zapravo smo sretni kad naš radni dan završava kuhanim obrokom, a ne nekim "brzinskim paštroćima", s kojima smo prevarili sebe i dan, pa nam se varijanta njegova podgrijavanja kad konačno stignemo doma i ne čini sporan detalj.

No za mnoge namirnice, i to baš one koje se često nalaze na našim jelovnicima, upravo je podgrijavanje sporan dio.

Ne samo sporan, može biti i ozbiljno toksičan za organizam, navodi se u članku na Živim.hr.

Ondje je objavljen popis namirnica koje nipošto ne bi smjele ni u mikrovalnu, ni u posudu na štednjaku, u pokušaju da im se vrati toplina "tek skuhanog".

Cikla i repa

Istraživanja su pokazala da je cikla dobra za srčano...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 10:28