Ako volite mesnu štrucu recept donosi Dobra hrana. Trebate meso najprije pirjati, a zatim ga upakirajte u lisnato tijesto, ispecite i poslužite uz prilog kao što je pire krumpir.
SASTOJCI:
600 g mljevene junetine
100 g slanine
100 g šampinjona
1 luk
2 - 3 grančice timijana ili 1 žličica suhog
1 žličica crvene mljevene paprike
1 lovorov list
1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
1 jaje
200 ml bijelog vina
Ulje
Sol i papar
PRIPREMA:
Na ulju najprije pirjajte sitno nasjeckani luk. Kad omekša, dodajte mljeveno meso. Pirjajte dok meso ne dobije boju, a zatim dodajte očišćene gljive koje ste narezali na manje komade. Dodajte i nasjeckanu slaninu.
Pirjajte sve zajedno dok slanina ne otpusti masnoću. Dodajte timijan, crvenu papriku i lovorov list. Začinite soli i paprom. Podlijte bijelim vinom i...