StoryEditorOCM
HranaVodič kroz vrhunsku hranu

Nova dalmatinska kuhinja na svjetskoj sceni: svim 'fusion' i 'wok' restoranima unatoč, ove tri splitske konobe pravi su pioniri gastro turizma, a eksplozija okusa događa se trenutno i na jednome otoku

5. svibnja 2018. - 15:46

Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo! Repliku iz kultnog "Sjećaš li se Dolly Bell?" zacijelo bi bez mnogo dvojenja mogao glasno ponoviti svaki imalo upućeniji domaći izjelica ili "foodie". Jer, bez obzira na stotinu manjih i većih problema, manjak educiranih konobara i kuhinjskog osoblja, kaotične kategorizacije, sezonske sjecikese koji improviziranim "brzogrizima", pseudo-konobama i tavernama kradu kruh ozbiljnim restoraterima..., hrvatska je gastronomska scena i dalje u uzletu.

"'Nova Europa' i nije više tako nova, no kulinarska 'geopolitika" se polako kreće, a umjesto potpisa na međunarodne sporazume, ovisi o onome što piše u gastronomskim kritikama i vodičima. 'Realpolitika' jedne zemlje također uključuje i gastronomsku ponudu, što Hrvatska dobro znade...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 12:24