StoryEditorOCM
HranaISPROBAJTE GA

Obavezno uvrstite u kuhanje ovaj sjajni francuski začin, ima ga kod nas za kupiti: kažu da razveseljava, ali i spriječava infekcije i snižava tlak i nadutost. A okus je divota

Piše Ana Dukić/Živim
24. listopada 2022. - 19:10

Krasuljica je biljka slična peršinu i klasični je začin francuske kuhinje. Vjeruje se da razveseljava ljude, izoštrava njihov um, pomlađuje tijelo i simbolizira iskrenost.

No, ova biljka je i prepuna antioksidansa, minerala i vitamina koji mogu pomoći u poboljšanju probave i cirkulacije. Također može smanjiti upalu i nadutost, piše Živim. Ovo su potencijalni zdravstveni benefiti zbog kojih biste ju trebali dodati u prehranu:

Odličan izvor antioksidansa

Sadrži moćne antioksidanse poput fenolnih spojeva, flavonoida i vitamina C. Ti su antioksidansi neophodni za smanjenje ranih znakova starenja. Osim toga, smanjuju oksidativni stres i razinu slobodnih radikala, što znači da nas štite od raka i drugih kroničnih bolesti.

Vitamin C od presudne je važnosti u borbi protiv virusa ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 22:53