Topla, okrepljujuća juhica ponekad je sve što želimo kada dođemo kući nakon dugog i napornog dana.
No zašto bi uvijek 'vrtili' onih nekoliko recepata koje smo prepisali iz maminih i bakinih kuharica?
Naš prijedlog je egzotična veganska juha od badema i tikve, oplemenjena aromama češnjaka i đumbira koja će obradovati vaše nepce, a organizam opskrbiti vrijednim nutritijentima.
Sastojci:
- 1 tikva srednje veličine
- 1 veliki crveni luk
- 3 češnja češnjaka
- komadić svježeg đumbira
- 4 velike žlice bademova maslaca
- malo maslinova ulja
- bademovi listići
- bio-vege kocka
Postupak:
Na malo maslinova ulja pirjajte oko jednu minutu nasjeckani crveni luk, usitnjeni đumbir i češnjak. Dodajte bio-vege kocku, a potom i tikvu narezanu na kockice i kratko pirjajte.
Dodajte vodu i kuhaj...