StoryEditorOCM
HranaNE IGNORIRAJTE GA

Poboljšava zdravlje jetre i bubrega, snižava tlak i kolesterol, odličan je za mršavljenje, a svi ga jedemo na pogrešan način! Evo čime ga ‘ubijamo‘

Piše M.P.
22. rujna 2021. - 18:18
Za zdravlje je koristan i svježe pripremljen sok od sirovog korijena, listova i stabljike, a u tom obliku djeluje kao pomoć u ranim fazama reumatizma te pomaže u regulaciji menstrualnog ciklusaIlustracija/AFP

U domaćoj kuhinji celer je najpoznatiji kao neizostavan dodatak juhama i kao ukusan povrtni prilog mnogim jelima.

Od njega se rade pire i krem juhe, a kulinarski znalci celerove stabljike pune mekim sirom, poslužuju štapiće celera s umakom od avokada, stavljaju ga na kruh namazan maslacem od kikirikija, jer daje posebno finu aromu, znaju da je ukusan zapečen, a salati daje posebnu hrskavost.

Bogat je izvor antioksidansa i korisnih enzima, vitamina i minerala, poput vitamina K i C, folata i vitamina B6. Zbog vrlo malo kalorija, samo 14 na 100 grama, i visokog sadržaja vlakana koja pružaju osjećaj sitosti i potiču probavu, odličan je izbor za one koji žele smršavjeti, piše živim.hr.


Visok postotak vode i elektrolita u celeru spriječit će dehidraciju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2024 22:58