StoryEditorOCM
Hranapopis zabranjenih

Podgrijavate piletinu i krumpir? Evo zašto je to izuzetno opasno. Pročitajte koje još namirnice ne smijete stavljati u mikrovalnu pećnicu

Piše Ana Dukić/ Živim.hr
19. rujna 2021. - 22:18

Mikrovalne pećnice su nam olakšale život, u to nema sumnje. Lakše pripremamo neke namirnice, odmrzavanom hranu i podgrijavamo ju. No ipak, kad je riječ o podgrijavanju nekih namirnica, trebamo biti oprezni. Za početak, mikrovalna pećnica ne kuha hranu ravnomjerno, što često znači da će sve bakterije prisutne u zagrijanoj hrani preživjeti. Kako biste smanjili rizik od štetnih učinaka mikrovalne pećnice, nemojte je koristiti za kuhanje ili zagrijavanje ovih deset namirnica, piše Živim.hr.

Kuhana jaja

U ljusci ili bez ljuske, kad se kuhano jaje podgrijava u mikrovalnoj pećnici, vlaga u njemu stvara ekstremno nakupljanje pare, poput minijaturnog ekspres lonca, do točke u kojoj jaje može eksplodirati. Da bi stvar bila još gora, ono neće puknuti unutar mikrovalne pećnice...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 10:24