Evo neka digne ruku onaj tko bajadere ne voli. Nema vas puno jeli tako. Malo je onih koji se neće mašiti za ovu divotariju od čokolade, od slatkih slojeva u bojama koja se naprosto topi u ustima.
A da nam uvijek bude pri ruci evo i našeg recepta za domaću bajaderu. Da malo popravimo dan, guštamo u nečem tako sočnom, tako baršunastom, tako dobro čokoladnom.
Domaće bajadere
8 žlica vode
40 dkg šećera
15 dkg mljevenih oraha
15 dkg mljevenih keksa
12,5 dkg masla
Čokolada
Malo masla za premaz
Glazura:
4 rebra čokolade
5 dkg masla
1 žlica šećera
U osam žlica vode prokuhati 40 dkg šećera, u vrući sirup dodati 15 dkg mljevenih oraha i 15 dkg mljevenih keksa. Lagano promiješati i dodati 12,5 dkg masla.
Miješati dok se ne postigne homogena smjesa, pa je podijeliti na dva dijela. U prvi d...