StoryEditorOCM
HranaZA PRSTE POLIZAT

Razmišljate što ćete sutra za ručak? Evo slastan prijedlog: gulaš od hobotnice s domaćim njokima po receptu iz dalmatinske konobe na Korčuli

Piše MOZAIK SD
20. travnja 2022. - 13:52

Suradnik Dobre hrane Zoran Šimunić Šime nabavio je recept za gulaš od hobotnice iz kultne konobe na Korčuli.

SASTOJCI:

njoki

- 1 kg krumpira

- 100 g maslaca

- 1 jaje

- 550 g glatkog brašna

- na vrh noža naribanog muškatnog oraščića

- sol, papar

gulaš:

- 2 kg svježe očišćene hobotnice

- 2 kapule

- 3-4 režnja češnjaka

- 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja

- svežanj peršina

- 200 ml bijelog vina

- 150 g pelata

- sol, papar

PRIPREMA:

Prvo skuhajte hobotnicu s jednim do dva lista lovora, par režnjeva češnjaka te prstohvatom papra u zrnu. Kuhanu hobotnicu procijedite, sačuvajte dio tekućine. Narežite hobotnicu na manje komade. Ostavite sa strane pa izrežite kapulu i češnjak na sitno. Propirjajte luk, češnjak i dodajte hobotnicu. Dodajte pelate pa kada oni zakuhaju, dolijte vino. Sve ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 00:25