Slatki talijanski liker od limuna, poznat pod nazivom limoncello, savršeno blagdansko piće, no budući da mu treba preko tri tjedna stajanja da bi bio spreman za konzumaciju, mnogi odustaju od njegove pripreme uoči Božića.
Međutim, blog pod nazivom Brown Eyed Baker ponudio je ekspresno rješenje u kojem je za gotovo proizvod potrebno tek 10 dana, što je izazvalo masovnu pomamu, a mi prenosimo što vam je potrebno da bi ga sami pripremili.
Za domaći limoncello potrebna vam je boca kvalitetne jake domaće rakije, deset domaćih limuna, pet šalica vode i četiri šalice šećera.
Operite i ogulite limune pa koru smjestite u veliku staklenu teglu. Prelijte ih rakijom i ostavite ih zatvorene desetak dana, koliko će piću trebati da dobije prepoznatljivu žutu boju.
Kada je odstajao, oc...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....