1. Sladoled od bresaka
Breskvama skinuti koru, izblendati ih, te na dva decilitra kaše dodati isto toliko čvrstog jogurta, i sto grama šećera. Izmiješati, staviti u posudice, zamrznuti. Kada se stegne poslužiti, uz šlag po želji.
2. Brzi kolač s breskvama
Sastojci se mjere na šalice: dvije šalice brašna, po jedna šećera u prahu i mlijeka, i žličica sode bikarbone. To se dobro izmiješa, te se doda stotinjak grama na sitno izrezanih ušećerenih komadića bresaka i malo cimeta. Usuti na namašćen i pobrašnjen lim za pečenje, peći na tihoj vatri dok se korica ne zarumeni.
3. Osvježavajuća ljetna torta od bresaka
Oko 700 grama bresaka oprati, očistiti koru, te ih izrezati na srednje debele ploške. Sa strane pomiješati 150 ml ruma, cimeta i jedan do dva vanilin...
Breskvama skinuti koru, izblendati ih, te na dva decilitra kaše dodati isto toliko čvrstog jogurta, i sto grama šećera. Izmiješati, staviti u posudice, zamrznuti. Kada se stegne poslužiti, uz šlag po želji.
2. Brzi kolač s breskvama
Sastojci se mjere na šalice: dvije šalice brašna, po jedna šećera u prahu i mlijeka, i žličica sode bikarbone. To se dobro izmiješa, te se doda stotinjak grama na sitno izrezanih ušećerenih komadića bresaka i malo cimeta. Usuti na namašćen i pobrašnjen lim za pečenje, peći na tihoj vatri dok se korica ne zarumeni.
3. Osvježavajuća ljetna torta od bresaka
Oko 700 grama bresaka oprati, očistiti koru, te ih izrezati na srednje debele ploške. Sa strane pomiješati 150 ml ruma, cimeta i jedan do dva vanilin...