StoryEditorOCM
HranaMLJAC!

To što morate biti oprezni sa šećerom ili što ne smijete jesti mlijeko, proizvode s glutenom, jaja ili orašaste plodove ne znači da ne možete uživati u omiljenim božićnim slasticama

Piše Nina Čiča
23. prosinca 2021. - 11:21

ZA ONE KOJI NE PODNOSE LAKTOZU

Ako ne podnosite laktozu ili se pridržavate veganske prehrane te ne konzumirate mlijeko životinjskog porijekla, oduševit će vas ova sočna i ukusna orahnjača u kojoj je sojino mlijeko poslužilo kao zamjena za kravlje, a jaja su izostavljena. Ova je orahnjača nešto prhkija, ali bogatog okusa i nakon nekoliko dana jednako ukusna kao i prvog dana.

SASTOJCI:

Za tijesto:

1 svježi kvasac

500 g brašna

1 dl ulja

1 žličica soli i 2 žličice šećera

2-3 dl sojinog mlijeka

naribana limunova korica

Za nadjev:

250 g oraha

200 g šećera

sojino mlijeko

100 g grožđica

naribana limunova korica

Za posipanje:

šećer u prahu

PRIPREMA

U šalici pomiješajte 2 žličice šećera, žličicu brašna i izmrvljeni svježi kvasac te smjesu prelijte toplim mlijekom i ostavite da se diže na topl...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 15:43