1. Juha od kaula
Kaul oprati, razdijeliti na cvjetove i staviti u posoljenu kipuću vodu. Kuhati dok ne smekša, odijeliti malo vode ako je ima dosta, a ostatak usitniti u gustu smjesu štapnim mikserom. Ako je juha pregusta, lagano dodavati izdvojenu vodu, uz nastavak blendanja. Vratiti juhu na vatru, dodati vrhnje za kuhanje, još malo kuhati, potom začiniti. Po želji se može dodati i drugo povrće, mrkva, krumpir, poriluk….
2. Pohani kaul
Kaul oprati, odvojiti stručke ili veće stručke rezati na deblje ploške. Staviti ga u posoljenu vrelu vodu i skuhati dok ne postane mekan. Izvaditi, dobro ocijediti, zavaljati u brašno, razmućena jaja u kojima se po želji može dodati ribani partmezan, te prezle. Ispržiti u vrućem ulju i ocijediti na salvetama.
3. Zapečeni kaul
U posoljenu ...
Kaul oprati, razdijeliti na cvjetove i staviti u posoljenu kipuću vodu. Kuhati dok ne smekša, odijeliti malo vode ako je ima dosta, a ostatak usitniti u gustu smjesu štapnim mikserom. Ako je juha pregusta, lagano dodavati izdvojenu vodu, uz nastavak blendanja. Vratiti juhu na vatru, dodati vrhnje za kuhanje, još malo kuhati, potom začiniti. Po želji se može dodati i drugo povrće, mrkva, krumpir, poriluk….
2. Pohani kaul
Kaul oprati, odvojiti stručke ili veće stručke rezati na deblje ploške. Staviti ga u posoljenu vrelu vodu i skuhati dok ne postane mekan. Izvaditi, dobro ocijediti, zavaljati u brašno, razmućena jaja u kojima se po želji može dodati ribani partmezan, te prezle. Ispržiti u vrućem ulju i ocijediti na salvetama.
3. Zapečeni kaul
U posoljenu ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....