Mia Šoškić, kao pravi sladokusac, svakodnevno priprema slastice sa prirodnim sastojcima i to u svojoj kavani UpCafe u Splitu. Dio svojih znanja i vizija zdravih deserata prenosi na radionicama kuhanja, a sa čitateljima Slobodne Dalmacije podijelila je recept za zdravu sirovu tortu.
Uz malo mašte, njene savjete i prijeko potreban multipraktik, vaš uskršnji stol ove godine može poprimiti novo lice, boje i mirise, a svakako ćete članove vaše obitelji razveseliti novim okusima.
Evo Mijinog recepta, dobar tek!
Sastojci za bazu:
- 9 medjool datulja (ako nisu medjool potrebno ih je prije namočiti u toplu vodu)
- 1 šalica badema (ili oraha ili indijskih oraha)
- 1 žlica kokosovog ulja
Priprema:
Sve sastojke stavite u multipraktik i miksajte dok se ne usitne i počinju povezivati. Pritiskom...