Svake godine pred božićne i novogodišnje blagdane cijene čvaraka lete u nebo. Nekad je kilogram stajao pedeset kuna. No, u posljednjih nekoliko godina u nekim trgovačkim lancima dosežu cijenu i do tristotinjak kuna. Ima li opravdanja za toliko poskupljenje ili je riječ o potrošačkom trendu, provjerila je emisija HTV-a Plodovi zemlje.
- Kod nas se u selu nekad subotom klalo po 100-150 svinja. Sad se ta svinjokolja odvija u pet kuća. Prvo, svinje nisu više tako masne. Drugo, mi upotrebljavamo masnoće, odvoje se sve slanine. Leđna slanina recimo, jako se traži. Znači, ne možete vi puno odvojiti za čvarke, kaže Vladimir Škrobo iz Karanca za Plodove zemlje.
Jer treba napuniti i pušnicu - kobasicama, slaninom i ostalim delicijama. A njih su u Ulici zaboravljenog vremena kušal...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....