StoryEditorOCM
PanoramaPREDMET ISMIJAVANJA

Brutalne šale na njihov račun ugrožavaju poslovne planove princa Harryja i Meghan Markle, imanje im je pod hipotekom

Piše Marija Čović
9. siječnja 2024. - 17:31
Princ Harry i Meghan Markle suočavaju se s velikim problemima jer im izvori financiranja presušujuAngela Weiss/Afp

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle bili su predmet poruge i brutalnih šala na nedjeljnoj dodjeli Zlatnih globusa, a to bi moglo, smatraju stručnjaci, nanijeti štetu njihovom rebrandiranju i pokušajima da sklope nove poslove i osiguraju značajan priljev novca kako bi mogli zadržati sadašnji stil života.

Nije ovo prvi put da su Harry i Meghan morali istrpjeti sprdnju na svoj račun, itekako se još pamte lanjske epizode animiranih serija "South Park" i "Family Guy" koje su ih ismijavale zbog licemjernih zahtjeva za privatnošću i zarađivanja milijuna za "tko zna što".

A s obzirom da je Zlatnim globusima tek započela sezona dodjela filmskih i televizijskih nagrada, koja će u ožujku kulminirati Oscarima, tko zna čega će se još naslušati vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, koji su prije četiri godine okrenuli leđa britanskoj kraljevskoj obitelji i skrasili se u Kaliforniji.

Nedjeljnim šalama voditelja Zlatnih globusa smijao se i Ted Sarandos, izvršni deirektor Netflixa, koji je glavni izvor zarade za Harryja i Meghan nakon što su u rujnu 2020. sa streaming servisom potpisali višegodišnji ugovor navodno vrijedan sto milijuna dolara.

image

Meghan i Harry već su nekoliko puta bili predmet ismijavanja, posljednje brutalne šale na njihov račun izrečene su na nedjeljnoj dodjeli Zlatnih globusa

Matt Dunham/Afp

Ugovor koji su tada potpisali sa Spotifyjem, vrijedan oko 25 milijuna dolara, raskinut je prošle godine nakon samo jedne sezone Meghaninog podcasta "Archetypes", a Bill Simmons, jedan od izvršnih direktora Spotifyja, nazvao ih je "grebatorima".

Najnovije ismijavanje došlo je u vrijeme kad se pretpostavlja da bivša glumica Meghan nastoji ostvariti novu fazu hollywoodske karijere, premda je vjerojatnije da se radi o producentskom, a ne glumačkom poslu.

Stručnjak za kraljevsku obitelj Phil Dampier kazao je za Daily Mail kako redovito ismijavanje otežava život Sussexima jer su Amerikanci siti njihovog stalnog jadikovanja.

Dampier kaže kako su Harry i Meghan, kad su se tek preselili u Ameriku, bili vrlo popularan par, ali su ih ljudi u međuvremenu prozreli i siti su njihovog jadikovanja i optužbi na račun kraljevske obitelji, a nakon što su postali stalni predmet sprdnje, očajnički im je potreban novi pravac u 2024. godini, inače će pasti još niže ako izvori financiranja nastave presušivati dok imaju goleme troškove održavanja luksuznog imanja, plaćanja zaštite, putovanja, garderobe...

- Oni očekuju kritike medija i društvenih mreža, ali napada iz svijeta showbiza pokazuje koliko su nisko pali – kazao je Dampier za Daily Mail.

image
Odd Andersen/Afp

Kraljevski komentator Richard Fitzwilliams upozorava da bi Netflix, čija je uspješna i kontroverzna serija "Kruna" nedavno završila, mogao Harryja i Meghan smatrati "potrošnom robom" s obzirom na njihov manjak ideja i činjenicu da proizvode vrlo malo sadržaja. Njihova popularnost u Americi je u vrtoglavom padu, lani je princ William, Harryjev stariji brat i budući kralj, u jednoj anketi u Americi izabran za najcjenjeniji javnu figuru.

Fitzwilliams je naglasio i kako je nedavno Hollywood Reporter, kojeg se smatra "Biblijom zabavljačke industrije", Harryja i Meghan uvrstio među najveće lanjske gubitnike. Usprkos najavama novih projekata i adaptacije romantičnog romana za Netflix, još ništa se nije ostvarilo.

Meghan i Harry u nedjelju nisu bili na dodjeli Zlatnih globusa, nije poznato jesu li bili pozvani, iako jedan izvor tvrdi da je Meghan bila pozvana, ali se zahvalila na pozivu zbog prethodno dogovorenih obaveza. No, to nije baš u skladu s onime što je rekla Gina Torres, jedna od Meghaninih kolegica iz serije "Suits", u kojoj je glumila prije udaje za Harryja.

Naime, četvoro njezinih kolega iz serije bili su prezenteri na Zlatnim globusima, a kad su Ginu, koja je bila na Meghaninom i Harryjevom vjenčanju u Windsoru 2018. godine, pitali je li itko kontaktirao s vojvotkinjom, kazala je kako nemaju njezin broj mobitela i da nije u njihovoj WhatsApp grupi.

Mnogi smatraju kako se Harry i Meghan sada suočavaju s velikim financijskim izazovima, naročito ako je upitan i njihov ugovor s Netflixom. Troškovi su im golemi, jedan od najvećih je održavanje 14,6 milijuna dolara vrijednog imanja u Montecitu u Kaliforniji, koje je dijelom pod hipotekom.

image

Harry i Meghan navodno se namjeravaju odseliti iz Montecita, gdje žive na 14,5 milijuna dolara vrijednom imanju (na slici), i skrasiti u puno skromnijoj, tri milijuna dolara vrijednoj novoj kući u Malibuu

The Grosby Group/Grosby Group/Profimedia/The Grosby Group/Grosby Group/Profimedia

Puno troše i na zaštitu, osobnu i svoje djece, četverogodišnjeg princa Archieja i dvogodišnje princeze Lilibet, prema nekim tvrdnjama, godišnje na osiguranje troše oko dva milijuna dolara.

Plaćaju, dakako, i troškove putovanja, nedavno su privatnim zrakoplovom koji pripada jednom od njihovih prijatelja, putovali na koncert Katy Perry u Las vegas, a privatnim su avionom putovali i na odmor na Karibe.

Meghan je tijekom prošle godine pokazala i nove dodatke svojoj garderobi čija se vrijednost procjenjuje na oko 100.000 dolara, ali nije poznato plaća li punu cijenu ili dobiva popust kod dizajnera čije kreacije nosi.

Navodno se Harry i Meghan planiraju preseliti iz Montecita u Malibu kako bi ona bila bliže središtu Los Angelesa zbog poslovnih planova. Piše se kako im je za oko zapela kuća vrijedna tri milijuna dolara, što je puno skromnije od sadašnjeg luksuznog doma sa devet spavaonica, ali ima logike budući da će i održavanje biti jeftinije.

Ova će godina svakako biti vrlo izazovna za njih, ne piše im se baš dobro ukoliko uskoro ne krenu s realizacijom projekata koji im mogu biti financijski isplativi...

image
Oli Scarff/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:05