StoryEditorOCM
PanoramaSTRAŠNA TRAGEDIJA

Dražen Petrović bi danas slavio 58. rođendan. Hilal je sjedila iza njega u autu, nikad se nije oporavila: Nisam prepoznavala ništa! Krenula bih, roditelji su me morali vraćati...

Piše Mozaik SD
22. listopada 2022. - 14:10
Košarkaški svijet nikad ga nije zaboravio, a Šibenčanin je imao obožavatelje i znatno šire od toga. Ostaje neprežaljenArhiv/Sportske novosti

Košarkaški virtuoz Dražen Petrović danas bi proslavio 58. rođendan. Rođen je 22. listopada 1964. godine u Šibeniku, a život je izgubio 7. lipnja 1993. godine u automobilskoj nesreći.

Košarkaški Mozart, kako mu je svijet tepao, poginuo je u tridesetoj godini života u Denkendorfu na jugu Njemačke, a u smrt ga je odvela tadašnja djevojka Klara Szalantzy, upravljajući crvenim Golfom na autocesti.

U trenutku kad joj je šleper prepriječio put ona je vozila brzinom većom od dopuštene, dok je Dražen nevezan spavao. Silovit udarac za Šibenčanina je bio koban, a Klara je prošla s manjim ožiljkom. Treća osoba u automobilu, turska košarkašica Hilal Edebal, izgubila je pamćenje i do dana današnjeg nije se u potpunosti oporavila.

Klara Szalantzy kasnije se udala za nje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 04:36