StoryEditorOCM
PanoramaVidimo se u čitulji

Goluboviću, bivšem kriminalcu, bio je zabranjen ulazak u Hrvatsku. Odjednom se pojavio u Splitu i to pogledajte kod koga

Piše Mario Matana
11. lipnja 2024. - 16:35

Aleksej Kristijan Golubović (55), lagan kao perce, pojavio se danas u – Splitu!

Poznati (hm, na ovom mjestu je najbolje citirati Wikipediju) ‘gangster, medijska ličnost i bivši MMA borac‘, svratio je s obitelji na ljetovanju do grada pod Marjanom, a posjetio je i ugostiteljski objekt Matea Brekala, rečenog Don Matea koji je stavio par fotografija i videa na svoj Facebook zid kako bi ovjekovječio događaj.

Tako se Golubović, inače rođen u Munchenu, u caffe-baru Bowling Octopus na Splitu 3 dobro zabavljao u ponedjeljak popodne uz asistenciju domaćina te uz podršku obitelji – okušao se u kuglanju, a isprobao je i kako mu ‘stoji‘ Suzuki Hayabusa, riječima ‘evo, ljuljamo jednu od hiljadu i trista kubika između nogu‘.

Motor je naravno vlasništvo don Matea, starog motocikliste, koji je već godinama miran obiteljski i poslovni čovjek. Ni njemu nije bilo strano gostovanje na stranicama crne kronike, no davno, davno je to bilo...

A ne čudi ovakav ‘multi-kulturalni‘ opis Kristijana Golubovića, inače državljanina Republike Srbije kojemu je do prije niti desetak godina bio zabranjen ulaz u Hrvatsku. Pa je prvi put kada je iskoristio slobodni i legalni ulazak u RH, Golubović u ljeto 2015. godine iskoristio za dobru morsku zabavu u Zadru, gdje se okušao u parasailingu. Što je zamalo završilo nesrećom, da ne kažemo tragično, jer su ‘harness‘, držači padobrana zapeli u bedrima pa je Goluboviću prekinuta cirkulacija.

U kriminalne vode upao je još kao mladić, krajem 80-ih i početkom 90-ih prošlog stoljeća. Kako je imao dara za fizičke obračune, tako je nastavio karijeru trenirajući borilačke sportove što je samo ubrzalo spiralu raznih sukoba s konkurentima ili policijom, a onda i višegodišnjim odlascima iza rešetaka.

Kristijan Golubović je jedan od rijetkih sudionika legendarnog srbijanskog dokumentarnog filma ‘Vidimo se u čitulji‘ koji je preživio snimanje i premijeru filma, a evo i poživio do danas. Posljednjih desetljeća je postao poznat širom regije nakon sudjelovanja u Farmi i recentnije u Zadruzi, gdje naravno nije manjkalo spektakularnih scena oko Golubovića.

image

‘Nepobediv sam!‘, kaže Kristijan Golubović dok s obitelji ljetuje u Splitu

Screenshot/facebook/

Putem su se najavljivali mečevi pa čak i ulični obračuni Golubovića s raznim likovima željnim slave pa ne čudi stoga da je iz Splita poručio: ‘Nepobediv sam!‘ Prije godinu dana je Golubović održao i pomalo ‘specifično‘ predavanje u jednoj beogradskoj školi, koje je završio riječima ‘djeco, idući sat učimo kako pucati‘. To ‘predavanje‘ je održano tek koji tjedan prije maskara u drugoj beogradskoj osnovnoj školi! Ravnateljica je zbog svega na koncu smijenjena.

Sumnjivu internacionalnu slavu i status poznate osobe u UK, Goluboviću je donijela i zafrkancija između dva super-poznata bivša igrača Premiershipa. I to onog Engleskog – Jamie Carragher, legenda Liverpoola, prije koju godinu čestitao je rođendan dobrom prijatelju i legendi Manchester Uniteda Garyju Nevilleu tako što mu je preko društvenih mreža poslao fotografiju – Kristijana Golubovića!

Šala se krije u činjenici da Neville, tako barem misli Carragher, dosta sliči na Golubovića. A kako Gary posljednjih godina intenzivno posjećuje teretanu, fotografijom srbijanskog kriminalca Jamie je prijatelju htio poručiti kako će to sve završiti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 16:36