StoryEditorOCM
PanoramaROMANTIČNO

Hit film ‘Kad je Harry sreo Sally‘ mogao je posve drukčije ispasti da je ovaj glumac pristao igrati glavnu ulogu

Piše M. Č.
16. lipnja 2023. - 07:00
Kultna scena u kojoj Sally (Meg Ryan) u restoranu glumi orgazamCastle Rock Entertainment/Collection Christophel Via Afp

"Kad je Harry sreo Sally" 1989. godine, odnosno tada se počela prikazivati ta romantična komedija/drama redtaelja Roba Reinera, koja je svrstana među najbolje u svom žanru, Meg Ryan i Billy Crystal oduševili su publiku, a film je zaradio više od 90 milijuna dolara.

Tek rijetkima je u to vrijeme bilo poznato da je uloga Harryja prvobitno ponuđena Tomu Hanksu, ali ju je on odbio jer je u to vrijeme prolazio kroz razvod od prve supruge Samanthe Lewes.

image

Romantična komedija/drama ‘Kad je Harry sreo Sally‘ počela se prikazivati 1989. godine

Columbia Pictures - Castle Rock/Collection Christophel Via Afp

Sada je širokoj publici Tomovo odbijanje glavne muške uloge u filmu čiji je jedan od vrhunaca Sallyno glumljenje orgazma u restoranu, otkrila njegova aktualna, druga supruga Rita Wilson gostujući u podcastu "Table for Two With Bruce Bozzi".

Uloga Harryja bila je ponuđena i Richardu Dreyfussu, Michaelu Keatonu i Albertu Brooksu, ali su je svi odbili, a Brooks je smatrao kako film previše podsjeća na uratke Woodyja Allena.

image

Tom Hanks sa suprugom Ritom Wilson

Dia Dipasupil/Getty Images Via Afp

Konačno je angažiran Billy Crystal, koji je, kao i Meg Ryan, bio nominiran za Zlatni globus, dok je scenaristica Nora Ephron bila nominirana za Oscara, a film "Kad je Harry sreo Sally" je prošle godine uvršten u Američki nacionalni filmski registar Kongresne knjižnice zbog svoga "kulturološkog, povijesnog ili estetskog značaja".

image

Billy Crystal i Meg Ryan na obilježavanju 30. godišnjice početka prikazivanja filma ‘Kad je Harry sreo Sally‘ 2019. godine

Frederic J. Brown/Afp

Premda im nije bilo suđeno da glume zajedno u tom filmu, dvostruki oskarovac Tom Hanks i Meg Ryan bili su zvijezde dviju izuzetno popularnih romantičnih komedija: "Romanse u Seattleu" iz 1993. i "Imaš poruku" iz 1998. godine.

image

Meg Ryan, Ross Malinger i Tom Hanks u romantičnoj komediji "Romansa u Seattleu‘

Tristar Pictures/Collection Christophel Via Afp

Inače, Tom Hanks i Rita Wilson vjenčali su se 1988. godine nakon što se on godinu prije razveo od Samanthe Lewes s kojom je dobio sina Colina i kćerku Elizabeth. On i Rita imaju dva sina, Cheta i Trumana, a Samantha je preminula od raka kostiju 2002. u dobi od 49 godina.

image

Meg Ryan i Tom Hanks u filmu ‘Imaš poruku‘

Warner Bros/Collection Christophel Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 04:06