StoryEditorOCM
PanoramaTURSKA, MALA, VELIKA...

Hrvatima je bilo najvažnije da mogu sjest i popit kavu. Donosimo vam priču o napitku koji nam život znači, ako ste kavopija ovaj tekst morate pročitati!

2. ožujka 2021. - 16:31

Simpatična priča moje kolegice, Šibenke, kaže da se jedan njihov stari ugostitelj ostavio uhodanog obiteljskog biznisa radi – kave. Sve je bilo u redu dok se konobaru naručivala kava ili kava sa šlagom, stidljivo je počelo s mlijekom, ali kad su narudžbe postale duže od 'Rata i mira', morao je objesiti pregaču o klin.

Mali makjato, veliki makjato, makjato s toplim, s hladnim mlijekom, sa kap pjenice, sa kap mlijeka ali samo da štrcne, mali ali u velikoj čaši, kratki espreso, kapučino, mokačino, caffe late, bijela kava, obični bez šećera, kapučino bez pjene, produženi espresso, nessica, bezkofeinska, "ona moja", malo kave i malo mlijeka, kavu i toplo mlijeko sa strane – sa tom se slojevitošću svijeta više nije mogao nositi. I odlučio se na turizam. Tamo su mu se zahtjevi razma...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:22