StoryEditorOCM
Panoramatamna strana glamura

Kako je pala WhatsApp grupa za odabrane: ‘Trebate top-model za jednu noć? Može, evo koliko će vas to stajati...‘

Piše L.G./JL
24. svibnja 2024. - 09:44

Filmski festival u Cannesu iza svog sjaja i glamura skriva i nešto drugo. Njemački Bild piše da je festival mjesto na kojem preko WhatsAppa arapski, ruski i američki biznismeni kupuju i prodaju žene.

Agenti koriste WhatsApp poruke kako bi regrutirali modele za svoje bogate poslodavce, a za jednu noć ponekad plaćaju i do 50.000 eura. Bild je dobio pristup jednoj od tih WhatsApp grupa u kojoj se objavljuju oglasi koji tisućama žena nude mogućnost da provedu noć s bogatim posjetiteljima festivala.

- Tražimo prave top-modele, lijepe djevojke, modele amaterke. Sve nacionalnosti dolaze u obzir, a preferiraju se latino djevojke, stoji u jednom oglasu.

Drugi je pak ponudio top-modelima 10.000 eura za jednodnevni izlet z Monako, dok u trećem oglasu stoji da se plaća 10.000 dolara tjedno za putovanje jahtom, no samo plavokosim modelima.

Te ogromne WhatsApp grupe od žena traže da pošalju svoje fotografije, dob i težinu. Mnogi zahtjevi bogatih stranih biznismena odnose se na takozvane ‘imidž-poslove‘, gdje se od modela traži da prate goste na večerama ili vrhunskim zabavama. Ti muškarci navodno plaćaju grupama žena kako bi provele noć na njihovim zvjezdanim okupljalištima.

Bild piše i o takozvanim ‘Image+‘ poslovima, u kojima žene dobivaju gotovinski bonus u zamjenu za seks s posjetiteljima festivala.

Te žene često prvi put susreću svoje domaćine na licu mjesta, a unaprijed dobivaju vrlo malo informacija. Često im se oduzimaju putovnice, a zabranjuje im se i korištenje mobitela tijekom tih putovanja, kako bi se spriječilo da identitet bogataša procuri u javnost.

- Ovo nije samo moderna prostitucija. Ovdje se radi o velikom novcu na crno, bez računa, rekao je insajder.

- Mladim ženama se često nudi 3.000 eura za večeru, 10.000 za zabavu i 50.000 za noć.

Prošle je godine istraga o kojoj je pisao MailOnline otkrila da seksualne radnice iz cijele Europe, poznate kao ‘putes de luxes‘ u Francuskoj, hrle na festival u Cannesu kako bi radile u luksuznim hotelima i jahtama. Manekenke, glumice i neke Instagram influencerice pozivaju se na zabave ili superjahte. No nepisano očekivanje je da će te ‘djevojke s jahte‘ svojim domaćinima ili njihovim gostima morati zahvaliti seksom, prenosi Daily mail.

Za razliku od WhatsApp grupa u kojima žene često unaprijed znaju koliko će dobiti, ovim se ženama tek na kraju daje kuverta s novcem.

Jedna eskort-djevojka iz Slovačke je tada za MailOnline rekla da je potreban oprez jer se hotelima ne sviđa to što se događa, no ne mogu to spriječiti.

- Naplaćujem 1000 eura po satu, no postoji popust za dva sata ili više, a cijena cijele noći je 5.000 eura. Zapravo, često je potrebno samo nekoliko minuta. Nakon toga ostaje čavrljanje do isteka sata. Alkohol i droga tu ne pomažu, osim ako ne uzmu Viagru. Novac nije problem ako si mogu priuštiti boravak na nekom luksuznom mjestu. No zapravo plaćaju za diskreciju. Nikada ne bih otkrila ničije ime, ispričala je.

- Pretpostavljam da nitko ne želi biti viđen kako otvoreno kupuje ili prodaje seks. Možda želite imati lijepe žene na svojoj jahti ali ne želite da vas ostatak svijeta vidi kao ljigavog starca koji iskorištava djevojke, rekao je jedan član posade luksuzne jahte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 09:43