StoryEditorOCM
Panoramada, perverzan sam

Nevjerojatne izjave supruga silovane Francuskinje Gisèle: ‘Da, ja sam silovatelj! Kao i svi ostali u ovoj sudnici...‘

Piše Vijesti sd
17. rujna 2024. - 10:55

U Francuskoj traje suđenje 71-godišnjem Dominiqueu Pélicotu koji je optužen da je angažirao strance da siluju njegovu suprugu između 2011. i 2020. godine, dok je bila pod jakim sedativima. 

Muškarac optužen da je drogirao svoju suprugu Gisele i pozvao više od 80 muškaraca da je siluju, prvi je put danas svjedočio na sudu te pred svima izjavio: "Ja sam silovatelj kao i svi ostali u ovoj sobi."

Pedeset drugih muškaraca suočava se s optužbama i prijeti im do 20 godina zatvora za teško silovanje na kaznenom sudu u Vaucluseu u Avignonu, u južnoj Francuskoj, piše Telegraph.

image
Christophe Simon/Afp
image
Christophe Simon/Afp

“Oni su sve znali. Ne mogu reći drugačije”, rekao je Pélicot na sudu, što je izazvalo nezadovoljstvo među ostalim optuženicima, od kojih 35 niječe silovanje.

“Mi se kao perverznjaci ne rađamo, perverznjaci postajemo”, dodao je za kraj svog svjedočenja Pélicot.

Suđenje je odgođeno prošlog petka zbog Pélicotovog lošeg zdravlja, ali su medicinski stručnjaci u nedjelju smatrali da je 71-godišnjak sposoban prisustvovati suđenju od ponedjeljka.

Stručnjaci su opisali Pélicota kao egocentričnog manipulatora bez empatije. Njegova bivša supruga Gisèle rekla je da su je godinama mučile čudne rupe u sjećanju, sve dok policija nije slučajno otkrila zlostavljanje nakon što je uhvaćen kako snima žene u suknjama u lokalnom supermarketu.

image
Christophe Simon/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 10:57