StoryEditorOCM
Panoramanezgodna situacija

Odbio je prijatelju biti kum kad je vidio pozivnicu. Razbjesnio se pa sve objavio na mrežama: ‘Tada sam saznao...‘

Piše MOZAIK SD
25. listopada 2023. - 15:05

Na posebne dane kao što je vjenčanje vašeg najboljeg prijatelja, razumljivo je da kao gost želite da i vaša bolja polovica bude tamo.

No jedan je kum stvari shvatio previše osobno kada njegova djevojka, s kojom je u vezi šest mjeseci, nije bila pozvana na vjenčanje njegovog prijatelja. Na kraju je odbio biti kum ili uopće prisustvovati velikom danu, piše kurir.rs.

Nezadovoljni kum javio se na Reddit kako bi podijelio svoju frustraciju, napisavši: "Jedan od mojih najboljih prijatelja nedavno se zaručio sa svojom djevojkom s kojom je bio četiri godine. Vjenčat će se sljedeće godine i bio sam presretan zbog njih. Prije nekoliko dana on me zamolio da mu budem kum i ja sam rekao da, nikad mi ne bi palo na pamet reći ne, ali jučer su podijeljene službene pozivnice i moja je djevojka dobila samo večernju pozivnicu."

On to nije prihvatio i pitao je zašto bi ona smjela prisustvovati samo večernjem slavlju, na što je mladoženja odgovorio da imaju mjesta samo za 50 gostiju na ceremoniji i 100 na večeri - svako dodatno mjesto bi koštalo više.

Kum je dodao: "Da se radi o tome da imaju veliku obitelj i krug prijatelja i da moraju napraviti rez, ne bih se ljutio zbog toga, ali oboje imaju vrlo male obitelji. Tada sam saznao da su pozvani ljudi koje su upoznali online igrajući video igre i ne samo to, već su pozvani i njihovi partneri."

Za mladenku je rekao da je malo posebna i da "ne voli nove ljude u svom životu" te da njegovu djevojku rijetko zovu na okupljanja u njihovu kuću, unatoč tome što ju je on od prvog dana pokušavao pozvati.

‘S curom sam šest mjeseci, a do vjenčanja će proći još dvije godine. Svejedno, na kraju sam prijatelju rekao da ne samo da neću biti kum, nego i da neću ići na vjenčanje, i u najmanju ruku, nije bio baš sretan.

Pokušao je to racionalizirati rekavši da nema mjesta za nju, ali ja sam ostao pri svome, znam da bi me to moglo učiniti lošom osobom jer sam odbacio godine prijateljstva za nešto što vjerojatno nije toliko važno, ali znajući kako se radi tog osjećam, mislim da ne bih uspio održati lijep govor tijekom dana!‘

Može se reći da internet nije bio impresioniran kumovim ponašanjem, proglasivši ga ‘iracionalnim‘ i ‘glupim‘ zbog njegove reakcije na situaciju. Jedna je osoba napisala: ‘Imaju ograničen prostor i žele organizirati vjenčanje s ograničenim budžetom. Nije na vama da odlučujete tko će biti na svečanosti, a tko ne. Vaša djevojka ima poziv na večernji prijem. Zaista ovisi o paru koga žele na svom vjenčanju‘.

‘Kladim se da kad biste pitali svoju djevojku je li joj stalo ili ne, bilo bi ovo drugo. Sve što dobiva je besplatan obrok, piće i plesna zabava, a njoj je to sigurno savršeno. Ostavite svoj ego po strani i razgovarajte s mladoženjom. Objasnite kako se osjećate i razgovarajte o tome. Na kraju, imate više od godinu dana da riješite to pitanje i održite govor‘, zaključuje.

Drugi se složio, rekavši: ‘Tvoja djevojka neće ni biti s tobom na ceremoniji. Vi ćete stajati naprijed, ona će sjediti s ostalim gostima. Tada ćete dugo biti odsutni zbog fotografija. Vaša djevojka neće biti na njima, i ostat će s ostalim gostima. Jedino vrijeme koje biste zapravo proveli s njom je večernja zabava‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:10