StoryEditorOCM
PanoramaJEZIVI VIDEO

Ponovno zabilježen napad medvjeda na ljude u Slovačkoj - što se događa?! Dvoje ljudi ozlijeđeno, sve je snimljeno...

Piše MOZAIK SD
18. ožujka 2024. - 06:41

Dvije osobe su u završile u bolnici nakon što ih je napao medvjed u slovačkom gradu Liptovsky Mikulaš. Vlasti navode da je 49-godišnja žena zadobila ozljede ramena, a da se 72-godišnji muškarac liječi zbog posjekotine na glavi. Lokalni mediji pišu da je policija potjerala medvjeda iz grada u šumu. Na društvenim mrežama su se pojavile snimke na kojima se vidi kako medvjed trči cestom. Ovo je drugi takav napad na području Slovačke u samo par dana, piše BBC, a prenosi Index.

U petak je žena (31) iz Bjelorusije preminula je nakon što ju je lovio medvjed na sjeveru Slovačke. Slovačka gorska služba spašavanja rekla je da je tijelo žene izvučeno iz šume u planinama Niskim Tatrama u petak navečer. Žena je šetala s muškarcem kada je na njih naletio medvjed. Prema riječima muškarca, on i žena pobjegli su u različitim smjerovima. Područje ima gustu šumu i strme klisure. Ne zna se je li žena umrla od pada ili ju je ubio medvjed. 

Niz napada u zadnjih par godina

Posljednjih godina zabilježen je niz napada medvjeda na ljude, uključujući jedan smrtonosni napad 2021.. Taj napad je navodno bio prvi smrtonosan napad medvjeda u Slovačkoj u cijelom stoljeću. Članovi nove slovačke populističke nacionalističke vlade izjasnili su se protiv, kako kažu, pretjerane zaštite okoliša u EU za predatore poput vukova i medvjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:52