Malo je onih koji nisu posegnuli za nelijepim kvrgavim korijenom iznimne ljekovitosti i čarobne moći da nas zagrije. Đumbir je danas rado korišten dodatak u prehrani, baš kao što je bio i nekada kada je njegova cijena dosezala cijenu mesa. Mladi izboji đumbira su sočni i mesnati, umjereno blagog okusa te se često ukiseljuju u octu ili prošeku ili se kuhaju u raznim jelima. Čaj se radi od komadića svježeg đumbira ili naribanog korijena i kipuće vode, piše Živim.
Uz dodatak meda i limuna dobiva se ljekoviti pripravak koji liječi simptome prehlade, gripe i viroze. Od đumbira se mogu raditi slatkiši, đumbirovo vino, a sok od korijena đumbira često se koristi kao začin u indijskim receptima. Također mnoge južnoazijske kuhinje poput kineske, korejske, japanske, vijetnamske nji...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....