StoryEditorOCM
PanoramaSAZNALO SE

Princ Harry je prošlog tjedna potajno posjetio svoju staru domovinu zbog sprovoda, spavao je na posebnom mjestu

Piše MOZAIK SD
3. rujna 2024. - 10:52

Princ Harry (39) prošlog je tjedna bio u Velikoj Britaniji na sprovodu svog ujaka, lorda Roberta Fellowesa. Mnogi su se pitali gdje je boravio, a sada se saznalo: Harry je odsjeo kod svog ujaka Charlesa Spencera (60) u Althorp Houseu - obiteljskoj kući Spencerovih i roditeljskom domu njegove pokojne majke princeze Diane (1961.-1997.).

image

Althorp House

Martin Hayhow/Afp

Kuća Althorp u vlasništvu je plemićke obitelji Spencer od 1508. godine i nalazi se u engleskoj grofoviji Northamptonshire. Imanje ima površinu od 5300 hektara. Charles Spencer je vlasnik i stanovnik imanja od očeve smrti 1992. godine.

image

Charles Spencer i princ Harry 2021. godine

Dominic Lipinski/Afp

Vjeruje se da je Harry iskoristio boravak u Althorp Houseu kako bi odao počast svojoj majci: sprovod Fellowesovih održan je samo dva dana prije 27. godišnjice Dianine smrti 31. kolovoza. Princeza je okopana 1997. godine na malom otoku usred ribnjaka u parku Althorp. Nije poznato koliko je dugo princ Harry ostao u Velikoj Britaniji.

Na sprovodu Fellowesa, supruga Dianine sestre Lady Jane Spencer (67), u Snettishamu u Norfolku, bio je i princ William (42), o čemu je  pisao i BBC.

Prema Sunu, dvojica braće su se navodno držali na distanci tijekom službe i općenito su se ponašali vrlo diskretno. Lokalni stanovnik rekao je tabloidu: "William i Harry su bili tamo, ali nikada ih nismo vidjeli kako razgovaraju i držali su se na distanci."

image

Kip princeze Diane u Kensington Palaceu

Dominic Lipinski/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:53