StoryEditorOCM
PanoramaPUNO POSLA

Princ William na donatorskoj večeri s Tomom Cruiseom, Harry nakon samo 24 sata u Londonu požurio natrag u Kaliforniju

Piše Marija Čović
7. veljače 2024. - 22:39
Princ William i Tom Cruise srdačno su se pozdravili pri dolasku na priredbu na kojoj su se prikupljale donacije za London Air Ambulancečiji je William pokroviteljDaniel Leal/Afp

Svima smo izuzetno zahvalni na iskazanoj ljubaznosti, bile su riječi kojima je princ William prvi put indirektno progovorio o bolesti svoga oca, kralja Charlesa III., kojemu je prije nekoliko dana dijagnosticiran rak.

image

Ugovoru na donatorskoj večeri William se naciji zahvalio na riječima podrške i utjehe

Daniel Leal/Afp

U govoru na gala priredbi u srijedu navečer, organiziranoj za prikupljanje donacija namijenjenjenih London Air Ambulance, čiji je William pokrovitelj od 2020. godine, britanski prijestolonasljednik je kazao kako svima u obitelji puno znače iskrene riječi podrške i utjehe što su ih primili nakon što je Kateine operacije i Charlesove šokantne dijagnoze.

image

Hollywoodska zvijezda Tom Cruise i princ William u srijedu navečer na donacijskoj priredbi u Londonu

Daniel Leal/Afp

Na priredbi je bio i slavni hollywoodski glumac Tom Cruise, koji također podržava londonsku zračnu hitnu pomoć. Princ William, koji je svojevremeno bio pilot helikoptera zračne hitne službe u Istočnoj Angliji, i Cruise srdačno su se pozdravili ispred zgrade u kojoj je donacijska priredba održana, a potom su pozirali fotoreporterima.

U svibnju 2022. godine Kate i William družili su se s Cruiseom na londonskoj premijeri njegovog filma "Top Gun: Maverick", tada je Tom kavalirski pomogao Kate dok se penjala uz stepenice, a i sada se zasigurno u četiri oka s Williamom raspitao za njezino i Charlesovo zdravlje.

image

William i Kate družili su se s Tomom Cruiseom na premijeri njegovog filma ‘Top Gun: Maverick‘ u svibnju 2022. godine

Dan Kitwood/Afp

Donacijska gala priredba prošle je godine prikupila više od milijun funta, a u londonskoj zračnoj hitnoj službi, koja je humanitarna organizacija, nadaju se kako će im ovogodišnje donacije pomoći da zamijene dva dosta stara helikoptera.

Ranije tijekom dana William je u dvorcu Windsor uručio ordene zaslužnim članovima različitih organizacija, bio je to njegov povratak javnim dužnostima nakon što je nekoliko tjedana brinuo o djeci dok je njegova supruga, princeza Kate, bila u bolnici nakon operacije abdomena, a potom je bio i uz nju kad je otpuštena na kućnu njegu.

image

Princ William u razgovoru s pripadnicima londonske zračne hitne pomoći

Daniel Leal/Afp

William je tom prigodom razgovarao i sa Patricijom Spruce, koja je svoj orden zaslužila regrutirajući strane zdravstvene djelatnike za britanski javni zdravstveni sustav. Ona je kasnije na društvenim mrežama objavila da joj je princ William rekao kako su o Kate u bolnici brinule dvije sjajne, ljubazne filipinske medicinske sestre.

Nikakvi detalji o tome zbog čega je Kate podvrgnuta operaciji nakon koje joj predstoji dugotrajan oporavak, kao ni o vrsti raka koji je dijagnosticiran Charlesu, nisu poznati.

Dok se William ponovno posvetio i javnim dužnostima, njegov mlađi brat, princ Harry, u srijedu je otputovao natrag u Kaliforniju, samo 24 sata nakon što je stigao u London kako bi posjetio bolesnog oca.

image

William se u srijedu vratio javnim dužnostima

Daniel Leal/Afp

S Charlesom je proveo samo oko pola sata, a prema pisanju britanskih medija, noć prije povratka u Kaliforniju bio je u hotelu u zračnoj luci. William nije imao nikakvu namjeru susresti se s bratom za kojeg smatra da je izdao povjerenje obitelji nizom napada i optužbi koje su on i njegova supruga Meghan Markle iznijeli u intervjuima, dokumentarnoj seriji koju su snimili za Netflix i Harryjevoj biografiji "Spare".

Očekivalo se kako će Harry dulje ostati u Londonu i više vremena provesti s ocem, a možda posjetiti i nevjestu Kate koja se oporavlja od operacije, ali to se nije dogodilo, požurio je natrag u Montecito supruzi i djeci, četverogodišnjem princu Archieju i dvogodišnjoj princezi Lilibet.

William će, pak, kao i ostali radni članovi kraljevske obitelji – kraljica Camilla, princeza Anne, princ Edward i njegova supruga, vojvotkinja Sophie, sljedećih dana i tjedana morati preuzeti dodatne obaveze umjesto kralja koji se liječi od raka.

image

Ima puno briga, ali se vratio obavljanju javnih dužnosti

Daniel Leal/Afp
image

Tom Cruise i princ William na donatorskoj večeri

Daniel Leal/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 08:27