StoryEditorOCM
PanoramaOBITELJSKI ŽIVOT

Privatni život Peđe Grbina: za sina sređivao sobicu, sa suprugom Altanom štedi u šopingu! Ovaj mu kolega otkriva popuste

Piše Mozaik SD
22. ožujka 2024. - 13:49

Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, ovih je dana u fokusu javnosti, pa je, prirodno, porastao interes i za detaljima iz njegovog privatnog života.

Partnerica jednog od građom najviših političara u hrvatskom javnom životu je plavokosa Altana Ati Hodžić, po struci medicinska sestra zaposlena na Rebru u Zagrebu. 

Samozatajna Altana od Peđe je mlađa deset godina, a prvi put zajedno su viđeni u kolovozu 2016. na zajedničkom godišnjem odmoru. Godinu kasnije vjenčali su se u pulskoj Gradskoj vijećnici.

- Svaki dan koji dijelimo je ljepši od prethodnog. Sretna nam godišnjica braka - napisao je Peđa u listopadu prošle godine ispod njihove zajedničke fotografije. 

Bračni par je par u lipnju 2021. godine dobio sina Viktora. Prije njegova rođenja, Peđa Grbin je u razgovoru za Jutarnji otkrio koliko su supruga Altana i on sretni i uzbuđeni.

"Postat ćemo roditelji, da, nije to tajna, ali nije ni nešto što smo željeli razglasiti svima javno jer je riječ o privatnoj stvari. Supruzi i meni ova je sretna vijest dragocjena i presretni smo.

Prije nekoliko dana baš smo bili na ultrazvuku i jednostavno vam ne mogu opisati tu sreću koju sam osjetio kad sam vidio sina na snimci kako maše rukicama. Neopisiva sreća", rekao je tada Grbin te dodao da ga je i pomalo strah, posebice jer beba dolazi u vrijeme pandemije.

"Naravno da me strah i brinem se. I kad sam krajem prosinca bio u samoizolaciji jer sam bio na sastanku sa zaraženom osobom strahovao sam da nisam ja zaražen, ali još više da ne zarazim suprugu. Iako, liječnici s kojima sam bio u kontaktu uvjeravali su me da nema povezanosti visokog rizika covida-19 i trudnoće, no kad se nađete u takvoj neizvjesnoj situaciji, teško je ne strahovati", ispričao je tada.

Altana je, kako je rekao, odlično podnosila trudnoću, a šef SDP-a je otkrio kako je, prije dolaska sina na svijet, uređivao njegovu sobu.

Altana je završila fakultet za medicinske sestre u Srbiji u Kragujevcu. Ranije je radila u pulskoj Općoj bolnici i nakon toga na Odjelu za neurologiju i gastroenterologiju KBC-a Zagreb, a u isto vrijeme bavila se i svojim znanstvenim radom. Isto tako, jedna je od koautorica članka "Sastav tijela i potrošnja energije u mirovanju kod oboljelih od IBD bolesti koji primaju biološku terapiju" - koji je 2020. objavljen u akademskom časopisu "Journal od Crohn‘s and Colitis", navodi Večernji.

Altana Hodžić Grbin treću godinu fakulteta završila je pod okriljem Sveučilišta u Kragujevcu. Peđina supruga je bila jedna od četrdesetak medicinskih sestara koje su upisale studij na kragujevačkom Sveučilištu, a upravo je zbog zlouporabe vezanih za studentice iz Hrvatske tada bio uhićen umirovljeni rektor tog sveučilišta Nebojša Arsenijević u aferi o kojoj su tamošnji i hrvatski mediji izvještavali i prije nekoliko godine, ali tek su 2022. dobili i pravosudni epilog. 

image

Peđa Grbin snimljen u Šibeniku

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

– Jasno je da smo se supruga i ja našli u neugodnoj poziciji, prouzročenoj tuđim propustima. Moja supruga i njezine kolegice slušale su predavanja, polagale ispite, napisale diplomski, obranile ga, podmirile sve troškove studija, a osam godina kasnije njihova se diploma dovodi u pitanje zbog nesposobnosti organizatora studija da svoj posao naprave kako spada.

Ni moja supruga ni njezine kolegice nisu krive, one su ispale žrtve ljudi koji taj studij nisu organizirali na način kako je bilo potrebno - kazao je tada Grbin, osvrnuvši se na diplomu svoje supruge, a koja tada nije dobila nikakvu obavijest o statusu svoje diplome.

Altana je bila među 13 medicinskih sestara kojima je Komora nostrificirala kragujevačke diplome. 

Peđa Grbin je prošle godine za Jutarnji govorio o tome i kako on i supruga kupuju na akcijama.

image

Altana i Peđa Grbin snimljenu u listopadu prošle godine u šetnji Zagrebom sa sinom Viktorom

Josip Moler/Cropix

"Idem u dućan i ponekad se šokiram, a kako imamo i dijete, jedna od stvari koja me posebno izula iz cipela je da su neke vlažne maramice s 10 kuna za pakiranje došle ne tri eura. Znači, s 10 kuna na 25 kuna! Ne možeš vjerovati kako je došlo do toga, a da ne govorimo o drugim stvarima od kruha, mlijeka pa nadalje", izjavio je Grbin i rekao da bira gdje ide.

"Supruga i ja vrlo dobro pratimo akcije, ali ima jedna osoba koja je u tome bolja od nas, a to je kolega Boris Lalovac, tako da i njega često kontaktiramo" - otkrio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:04