StoryEditorOCM
PanoramaVRAĆA SE S KNJIGOM

Šalković otkrio zašto je nestao iz javnosti otkad je Ana Gruica bila trudna s njihovim sinom, kao i sočni trač o sebi

Piše MOZAIK SD
22. listopada 2024. - 18:36
Ana Gruica i Hrvoje Šalković u vezi su bili tri godine, od 2014. do 2017. i roditelji su sina Ivana Marata kojeg zajedno odgajajuCropix

Hrvoje Šalković je posjetio 141 zemlju svijeta i napisao 12 knjiga, trenutno najnoviju, roman "Babići", no dugo ga nije bilo u medijima.

‘‘Da, predzadnju knjigu sam napisao kad je moj sin bio u trbuhu njegove mame, znači, prije 9 godina, nestao sam, iščezao...‘‘ - ispričao je pred kamerama Nove TV i In Magazina

Povukao se iz javnog života, ugasio društvene mreže, otkrio je što je tomu bio razlog:

‘‘Razlog je bilo to zasićenje, mene je tad u to vrijeme, prije 12, 13 godina, pratilo 170 tisuća ljudi na Facebooku, to je bilo užasno puno, kao danas da te pet milijuna prati. I jednostavno, svo to influenciranje i ti brendovi, nemam pojma, mislim da sam ja postao nešto što nisam ja... Ja sam imao ugovore s korporacijama, to je izgledalo isto kako izgleda danas. I onda bi me netko pitao: Čekaj, samo malo, kako ti tako puno putuješ, tko to plaća? I da, tek kasnije je došla ta riječ influencer kad sam ja već prestao to raditi".

Na pitanje koji je najbolji trač koji je čuo o sebi, Šalković odgovara:

‘‘Joj, svašta sam čuo, čuo sam da sam gay, čuo sam da sam prodao firmu za 30 milijuna eura. Da bar… Da mi tata plaća putovanja. Tata je inače gore, pokojni, tata bok, to mi je omiljeno...".

Upitan kako doskače tome, kaže:

"A šta možeš napraviti, smiješ se, šta sad da uzmem megafon i hodam po gradu: Nisam, gay, nisam gay...‘‘. 

image

Hrvoje Šalković i Ana Gruica na splitskoj Rivi 2015. u društvu dizajnerice Monike Sablić

Vojko Bašić/Cropix

Na pitanje boji li se svijeta u kojemu će odrastati njegov sin Marat, kojeg je dobio u vezi sa splitskom glumicom Anom Gruicom, Hrvoje Šalković je odgovorio:

‘‘Joj, ja imam strah, što se njega tiče, oko svega. I od nasilja u školi i od nasilja u kvartu i od društvenih mreža, ali gledaj, kako svi, tako i on, strepiš. Svi se bojimo i tresemo, usadiš mu neke prave vrijednosti i postaviš ga na prave temelje i onda neka se bori dalje‘‘. 

Na konstataciju kako ima dosta vršnjačkog nasilja među djecom i kako bi postupio da je njegovo dijete u pitanju, Hrvoje Šalković veli:

‘‘Strašno pitanje, pa vidite sad što se događa s ovim klincem u ovoj školi. Ne znam što bih mislio, da je moj sin nasilnik, znam što bih napravio, ne smijem sad izgovorit‘ jer bi me policija odvela. Al‘ da netko na njemu vrši nasilje, znaš ono, 21. stoljeće je, pa ne možeš ti sad nekoga tući...‘‘.

S obzirom na to da je jako puno putovao i doživio puno različitih kultura, novinarku je zanimalo kako diše po pitanju imigranata u Hrvatskoj?

‘‘Ja ih jako lajkam. Meni je jako tužan taj odnos prema njima, znaš ono, uvijek se govorilo prije Hrvati nisu rasisti, prije 20 godina sam to slušao, pa da, ja sam govorio da, zato što smo tu sami! Čim nam se dogodilo da imamo ovdje druge rase, vjere i kulture. Odmah je problem‘‘, ustvrdio je Šalković za IN magazin.

image
Niko Goga/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 19:06