stdClass Object ( [id] => 1378954 [title] => Tisja Kljaković Braić i Netflixov dvojac u projektu koji će biti teški hit! ‘Stižu pozivi za svjetske festivale‘ [alias] => tisja-kljakovic-braic-i-netflixov-dvojac-u-projektu-koji-ce-biti-teski-hit-stizu-pozivi-za-svjetske-festivale [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

"Žarko, razmazit ćeš dite!" naslov je kratkometražnog animiranog filma koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana, a nastao je u splitskoj kužini – za njega su zaslužni Tisja Kljaković Braić i "Prime Render Studios", koji vode Milivoj i Veljko Popović.

Cijela priča zapravo je inspirirana Tisjinim hit-romanom "U malu je uša đava", u kojem ona prepričava crtice iz djetinjstva na svoj specifičan način. No budući da je u ovom slučaju riječ o potpuno drukčijem mediju, sadržaj romana trebalo je i adaptirati. Tu je uskočio Veljko i po romanu napisao scenarij, a Tisju je naveo kao koscenaristicu.

– Medij animacije, medij kazališne predstave, medij knjige, medij crteža, oni svi imaju svoje neke zakonitosti pa istom umjetničkom djelu pristupaju na različite načine. Problem nam je bio kako tu knjigu sublimirati u tih 13 minuta. Iskreno rečeno, knjiga ima 130 minuta animacije bez problema. Iz ovoga kratkog animiranog filma sutra se može roditi animirana serija, sve već imamo – objasnio je Veljko.

Suradnja s Netflixom

No vratimo se nakratko na početak. Tisja Kljaković Braić uspješna je vizualna umjetnica čije ime mnogi vezuju uz vrlo prepoznatljive karikature koje su osvojile srca mnogih, a njezin debitantski roman "U malu je uša đava" doživio je golem uspjeh.

"Prime Render Studios" pravi je primjer one izreke "svjetski, a naše". Bave se animacijom, a u svom portfelju imaju razne uspješne projekte, od suradnje s Netflixom na seriji "Shadow & Bone", do rada na Star Trek franšizi za CBS. Sve nagrade koje su osvojili nećemo ni pokušati nabrojiti.

Kako se suradnja dogodila?

---

image

Priča je inspirirana hit-romanom

Vojko Bašić/Cropix
---

Milivoj, Veljko i Tisja isto su godište, a počeci njihova poznavanja sežu do fakultetskih dana. Naime, sve troje diplomirali su na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Cijeli život kreću se u istim krugovima, ali do suradnje na filmu "Žarko, razmazit ćeš dite!" njihovo poznavanje bilo je, kako je rekao Veljko, voajersko.

– Tisju sam upoznao tako što je ona upisala akademiju, a ja nisam. Bio sam ispod crte, a ona iznad. Nisam upao, ali to sam ignorirao – prvi dan faksa sam jednostavno počeo dolaziti kao da studiram. Ideja mi je bila da se tamo pojavljujem kao da studiram pa će me dogodine na prijamnom svi pitati "al‘ ovaj nije već upisa" i samo me pustiti, što mi je na kraju i upalilo – kazao nam je Veljko, koji danas predaje na istoj toj akademiji.

– Ja uopće nisam imala pojma da on nije odmah upisao, ovo mi je prva vijest – rekla je Tisja, koja nam je otkrila da je za ovu suradnju zapravo zaslužna Veljkova supruga Brigita, koja je pročitala njezinu knjigu, oduševila se i predložila je Veljku.

Priznao nam je Veljko da je Tisjin rad pratio odavno, njezin stil činio mu se idealnim za animaciju, ali nedostajalo je vezivno tkivo, odnosno priča koja bi te vizuale povezala. Roman "U malu je uša đava" bio je upravo to.

Tisja - šljaker

– Brigita je znala – mala je knjiga, velika su slova i ja to mogu svladati – priznao je Veljko.

Osim što ih je oduševila Tisjina knjiga, dodatni poguranac Milivoju i Veljku bilo je i prijašnje iskustvo koje su stekli radeći kratki animirani film "Biciklisti", u kojem su, u suradnji s Ateljeom "Vasko Lipovac", film napravili po radovima jednog od naših najvećih i najprepoznatljivijih vizualnih umjetnika.

– Ranije smo u suradnji s obitelji Vaska Lipovca radili "Bicikliste". Tu smo baš vidjeli koja je zapravo moć kada se uzme jedan tako jaki likovni autor i predstavi u novom formatu kroz medij animacije. To nas je definitivno ohrabrilo i pokazalo nam da tu postoji jedan veliki potencijal – kazao je Milivoj.

Ispričali su nam i kako su podijelili uloge na ovom projektu.

Posao Milivoja i Veljka bio je režirati animirani film, a Tisja je, kako sama kaže, bila šljaker i radila je što su joj oni rekli. Iako se u svom radnom vijeku Tisja bavila različitim medijima, prvi joj je ovo susret s animiranjem.

– Posao brata i mene bio je režirati animirani film, moj posao bio je Tisji objasniti što znači režirati animirani film. Ona nacrta tri crteža, na jednom je stolica bila desno, na drugom lijevo. To su neke stvari koje nas dvoje uzimamo zdravo za gotovo, a zapravo se radi o tome da to dolazi s iskustvom.

---

image

Film će nacionalnu premijeru imati na ‘Animafestu‘, a potom i na Festivalu mediteranskog filma u Splitu

Božidar Vukičević/Cropix
---

U početku je bilo svega, ono što se dogodilo jest da je u nekim mjestima na filmu to ostalo. Na nekim mjestima sam te greške namjerno ostavio, želio sam postići dojam listanja kroz ilustracije, listanja kroz nekakav dnevnik zapisa i tako dalje. Siguran sam da to nitko neće ni skužiti, ali u par trenutaka imamo stvari koje se miču, putuju, mijenjaju boje i oblike... – govori Veljko.

Tisja kaže, pak, da joj je rad na animaciji donekle promijenio i pristup crtanju.

– Ja sam to zamislila linearno, jednostavno, a on mi je rekao kako to treba izgledati. Zapravo sam napravila slikarske varijante, to je bojano višeslojno, a meni to nije bilo u glavi. Veljku je na kraju sve to ispalo savršeno – kaže Tisja.

Bitno joj je bilo da protagonisti, posebno njezini baka i djed (koji se spominje u samom imenu filma), na filmu zaista sliče stvarnim osobama koje su zapečaćene u njezinu sjećanju.

– Nacrtala sam ih bez da sam pogledala njihove slike, to mi je nevjerojatno. Na jedan kadar u kojem me baba hrani doslovno se prepadnem koliko sam je pogodila – priznala nam je.

Premijera na ‘Animafestu‘

Osim Tisje, u filmu je sudjelovala i Tisjina kći Issa, koja je animiranoj Tisji posudila glas. Na trenutak se pojavljuje i njezin suprug, i to u jedinom dijelu filma koji nije animiran.

– Animirani film dosta se dugo radi, ovaj čak i nešto dulje nego što je to uobičajeno. Kod manje djece glas se mijenja tijekom godina. Prve naracijske snimke imale su totalno drukčiju boju i ton nego kasnije. Imali smo zapravo jedan tehnički problem koji je nastao sasvim bizarno – njezina kći je izrasla kroz godine pa su malo morali mijenjati glas – rekao je Veljko, a Milivoj je u šali dodao da imaju sreće što film nije sniman jer bi u tom slučaju imali puno veći problem.

Kad će premijera?

Veljko nam kaže da je film u izradi već pune tri godine, a premijerno će vjerojatno biti prikazan na ovogodišnjem "Animafestu", na kojem je film nominiran u dvije kategorije, a možda čak i tri – zasad su sigurne domaća i internacionalna kategorija, a možda uđe i u dječju. Osim prikazivanja filma, na "Animafestu" će biti izloženi i crteži koji su nastali tijekom produkcije.

– Trebalo nam je dosta zato što smo dobrih godinu dana skupljali financije za izraditi film i spajali se s koproducentima. Na kraju je film rađen uz sufinanciranje Grada Zagreba, Grada Splita, Hrvatskog audiovizualnog centra i plejade francuskih regija, gradova... – tvrdi Veljko.

Milivoj kaže da je ovo zapravo hrvatsko-francuski film, što im je super jer se, kao i u slučaju Vaska Lipovca, pokazalo da ta estetika nije samo lokalnoga karaktera.

– Francuska je jedna od najjačih zemalja u svijetu što se tiče animacije; kad oni prepoznaju vrijednost nečega, to isto govori puno. Imali smo tu mali problem jer se u filmu spominje naše piće Pipi, a u Francuskoj pipi znači mokraća, a samo piće je žute boje. Francuzi su nam tada rekli da im nije jasno i da Pipi promijenimo u Oranginu, ali nismo to htjeli mijenjati. Tada smo specifično ubacili kadar u kojem se na televiziji vidi reklama za Pipi u kojoj se diže ikonična boca i prikazuju motociklisti na Bačama – kazali su nam.

Budi nostalgiju

Kako trenutno stvari stoje, kaže nam ovaj fantastični trio, film će nacionalnu premijeru imati na "Animafestu", a deset dana nakon toga bi trebao biti prikazan na Festivalu mediteranskog filma u Splitu, ako sve bude kako treba.

– Gotovo pa simultano će splitska i zagrebačka publika imati priliku pogledati film – kaže Veljko.

Osim toga, imaju već dosta ponuda i za druge festivale pa su sigurni da će film proputovati svijetom. No naglašavaju da ih najviše veseli što će film vidjeti domaća publika jer ovaj film evocira emocije koje su jedinstvene za ovo područje i ljude koji su živjeli u to vrijeme.

– Od svih filmova koje smo radili, meni ovaj najviše budi nostalgiju i druge tople osjećaje vezane uz djetinjstvo i odrastanje u Splitu – zaključio je.

---

image

Tisju sam upoznao tako što je ona upisala akademiju, a ja nisam. Bio sam ispod crte, a ona iznad - kazao nam je Veljko

Božidar Vukičević/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPLITSKI TURBO TRIO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => SPLITSKI TURBO TRIO 2 0 8107 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-04 08:03:29 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Petra Klarić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-08 13:30:18 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2024-04-08 08:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Tisja Kljaković Braić i Netflixov dvojac u projektu koji će biti teški hit! 'Stižu pozivi za svjetske festivale' page_title=Tisja Kljaković Braić i Netflixov dvojac u projektu koji će biti teški hit! 'Stižu pozivi za svjetske festivale' [metakey] => milivoj i veljko popović, Tisja Kljaković Braić, žarko, razmat ćeš dite, animirani film, Animafest, U malu je uša đava [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/04\/26863225.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/04\/26863223.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/04\/26863226.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/04\/20135172.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Tisja Kljakovi\u0107 Brai\u0107 te Veljko i Milivoj Popovi\u0107 iz \u2018Prime Render Studiosa\u2018, autori su kratkog animiranog filma \u2018Zarko, you will spoil the child!\u2018<\/p>","

Tisju sam upoznao tako \u0161to je ona upisala akademiju, a ja nisam. Bio sam ispod crte, a ona iznad - kazao nam je Veljko<\/p>","

Film \u0107e nacionalnu premijeru imati na \u2018Animafestu\u2018, a potom i na Festivalu mediteranskog filma u Splitu<\/p>","

Pri\u010da je inspirirana hit-romanom<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1284","hd_26863225_1920.jpg":"1920x1080","k_26863225_1280.jpg":"1280x1280","k_26863225_1024.jpg":"1024x1024","k_26863225_640.jpg":"640x640","k_26863225_480.jpg":"480x480","k_26863225_340.jpg":"340x340","k_26863225_220.jpg":"220x220","o_26863225_1280.jpg":"1280x856","o_26863225_1024.jpg":"1024x684","o_26863225_640.jpg":"640x428","o_26863225_480.jpg":"480x321","o_26863225_340.jpg":"340x227","o_26863225_220.jpg":"220x147","h_26863225_1280.jpg":"1280x854","h_26863225_1024.jpg":"1024x683","h_26863225_640.jpg":"640x427","h_26863225_480.jpg":"480x320","h_26863225_340.jpg":"340x227","h_26863225_220.jpg":"220x147","pp_26863225_1280.jpg":"1280x1628","pp_26863225_1024.jpg":"1024x1303","pp_26863225_640.jpg":"640x814","pp_26863225_480.jpg":"480x611","pp_26863225_340.jpg":"340x432","pp_26863225_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_26863223_1920.jpg":"1920x1080","k_26863223_1280.jpg":"1280x1280","k_26863223_1024.jpg":"1024x1024","k_26863223_640.jpg":"640x640","k_26863223_480.jpg":"480x480","k_26863223_340.jpg":"340x340","k_26863223_220.jpg":"220x220","o_26863223_1280.jpg":"1280x852","o_26863223_1024.jpg":"1024x682","o_26863223_640.jpg":"640x426","o_26863223_480.jpg":"480x319","o_26863223_340.jpg":"340x226","o_26863223_220.jpg":"220x146","h_26863223_1280.jpg":"1280x854","h_26863223_1024.jpg":"1024x683","h_26863223_640.jpg":"640x427","h_26863223_480.jpg":"480x320","h_26863223_340.jpg":"340x227","h_26863223_220.jpg":"220x147","pp_26863223_1280.jpg":"1280x1628","pp_26863223_1024.jpg":"1024x1303","pp_26863223_640.jpg":"640x814","pp_26863223_480.jpg":"480x611","pp_26863223_340.jpg":"340x432","pp_26863223_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2759","hd_26863226_1920.jpg":"1920x1080","k_26863226_1280.jpg":"1280x1280","k_26863226_1024.jpg":"1024x1024","k_26863226_640.jpg":"640x640","k_26863226_480.jpg":"480x480","k_26863226_340.jpg":"340x340","k_26863226_220.jpg":"220x220","o_26863226_1280.jpg":"1280x1839","o_26863226_1024.jpg":"1024x1471","o_26863226_640.jpg":"640x919","o_26863226_480.jpg":"480x689","o_26863226_340.jpg":"340x488","o_26863226_220.jpg":"220x316","h_26863226_1280.jpg":"1280x854","h_26863226_1024.jpg":"1024x683","h_26863226_640.jpg":"640x427","h_26863226_480.jpg":"480x320","h_26863226_340.jpg":"340x227","h_26863226_220.jpg":"220x147","pp_26863226_1280.jpg":"1280x1628","pp_26863226_1024.jpg":"1024x1303","pp_26863226_640.jpg":"640x814","pp_26863226_480.jpg":"480x611","pp_26863226_340.jpg":"340x432","pp_26863226_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2743","hd_20135172_1920.jpg":"1920x1080","k_20135172_1280.jpg":"1280x1280","k_20135172_1024.jpg":"1024x1024","k_20135172_640.jpg":"640x640","k_20135172_480.jpg":"480x480","k_20135172_340.jpg":"340x340","k_20135172_220.jpg":"220x220","o_20135172_1280.jpg":"1280x1828","o_20135172_1024.jpg":"1024x1462","o_20135172_640.jpg":"640x914","o_20135172_480.jpg":"480x685","o_20135172_340.jpg":"340x485","o_20135172_220.jpg":"220x314","h_20135172_1280.jpg":"1280x854","h_20135172_1024.jpg":"1024x683","h_20135172_640.jpg":"640x427","h_20135172_480.jpg":"480x320","h_20135172_340.jpg":"340x227","h_20135172_220.jpg":"220x147","pp_20135172_1280.jpg":"1280x1628","pp_20135172_1024.jpg":"1024x1303","pp_20135172_640.jpg":"640x814","pp_20135172_480.jpg":"480x611","pp_20135172_340.jpg":"340x432","pp_20135172_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7686999 Threads: 1 Questions: 1625218207 Slow queries: 4827183 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111124762 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/tisja-kljakovic-braic-i-netflixov-dvojac-u-projektu-koji-ce-biti-teski-hit-stizu-pozivi-za-svjetske-festivale-1378954 [printLink] => /mozaik/panorama/tisja-kljakovic-braic-i-netflixov-dvojac-u-projektu-koji-ce-biti-teski-hit-stizu-pozivi-za-svjetske-festivale-1378954?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 754546 [name] => milivoj i veljko popović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-05 17:02:43 [main_article_id] => 0 [alias] => milivoj-i-veljko-popovic [link] => /tag/milivoj-i-veljko-popovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 469048 [name] => Tisja Kljaković Braić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tisja-kljakovic-braic [link] => /tag/tisja-kljakovic-braic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 754547 [name] => žarko, razmat ćeš dite [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-05 17:02:43 [main_article_id] => 0 [alias] => zarko-razmat-ces-dite [link] => /tag/zarko-razmat-ces-dite ) [3] => stdClass Object ( [id] => 347563 [name] => animirani film [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => animirani-film [link] => /tag/animirani-film ) [4] => stdClass Object ( [id] => 196239 [name] => animafest [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => animafest [link] => /tag/animafest ) [5] => stdClass Object ( [id] => 612908 [name] => U malu je uša đava [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-17 12:23:53 [main_article_id] => 0 [alias] => u-malu-je-usa-dava [link] => /tag/u-malu-je-usa-dava ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPLITSKI TURBO TRIO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tisja Kljaković Braić i Netflixov dvojac u projektu koji će biti teški hit! ‘Stižu pozivi za svjetske festivale‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-07-07-16-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/04/26863225.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božidar Vukičević/Cropix [mainImageDesc] =>

Tisja Kljaković Braić te Veljko i Milivoj Popović iz ‘Prime Render Studiosa‘, autori su kratkog animiranog filma ‘Zarko, you will spoil the child!‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/04/26863225.jpg [title] =>

Tisja Kljaković Braić te Veljko i Milivoj Popović iz ‘Prime Render Studiosa‘, autori su kratkog animiranog filma ‘Zarko, you will spoil the child!‘

Božidar Vukičević/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/04/26863223.jpg [title] =>

Tisju sam upoznao tako što je ona upisala akademiju, a ja nisam. Bio sam ispod crte, a ona iznad - kazao nam je Veljko

Božidar Vukičević/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/04/26863226.jpg [title] =>

Film će nacionalnu premijeru imati na ‘Animafestu‘, a potom i na Festivalu mediteranskog filma u Splitu

Božidar Vukičević/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/04/20135172.jpg [title] =>

Priča je inspirirana hit-romanom

Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

"Žarko, razmazit ćeš dite!" naslov je kratkometražnog animiranog filma koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana, a nastao je u splitskoj kužini – za njega su zaslužni Tisja Kljaković Braić i "Prime Render Studios", koji vode Milivoj i Veljko Popović.

Cijela priča zapravo je inspirirana Tisjinim hit-romanom "U malu je uša đava", u kojem ona prepričava crtice iz djetinjstva na svoj specifičan način. No budući da je u ovom slučaju riječ o potpuno drukčijem mediju, sadržaj romana trebalo je i adaptirati. Tu je uskočio Veljko i po romanu napisao scenarij, a Tisju je naveo kao koscenaristicu.

– Medij animacije, medij kazališne predstave, medij knjige, medij crteža, oni svi imaju svoje neke zakonitosti pa istom umjetničkom djelu pristupaju na različite načine. Problem nam je bio kako tu knjigu sublimirati u tih 13 minuta. Iskreno rečeno, knjiga ima 130 minuta animacije bez problema. Iz ovoga kratkog animiranog filma sutra se može roditi animirana serija, sve već imamo – objasnio je Veljko.

Suradnja s Netflixom

No vratimo se nakratko na početak. Tisja Kljaković Braić uspješna je vizualna umjetnica čije ime mnogi vezuju uz vrlo prepoznatljive karikature koje su osvojile srca mnogih, a njezin debitantski roman "U malu je uša đava" doživio je golem uspjeh.

"Prime Render Studios" pravi je primjer one izreke "svjetski, a naše". Bave se animacijom, a u svom portfelju imaju razne uspješne projekte, od suradnje s Netflixom na seriji "Shadow & Bone", do rada na Star Trek franšizi za CBS. Sve nagrade koje su osvojili nećemo ni pokušati nabrojiti.

Kako se suradnja dogodila?

---

image

Priča je inspirirana hit-romanom

Vojko Bašić/Cropix
---

Milivoj, Veljko i Tisja isto su godište, a počeci njihova poznavanja sežu do fakultetskih dana. Naime, sve troje diplomirali su na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Cijeli život kreću se u istim krugovima, ali do suradnje na filmu "Žarko, razmazit ćeš dite!" njihovo poznavanje bilo je, kako je rekao Veljko, voajersko.

– Tisju sam upoznao tako što je ona upisala akademiju, a ja nisam. Bio sam ispod crte, a ona iznad. Nisam upao, ali to sam ignorirao – prvi dan faksa sam jednostavno počeo dolaziti kao da studiram. Ideja mi je bila da se tamo pojavljujem kao da studiram pa će me dogodine na prijamnom svi pitati "al‘ ovaj nije već upisa" i samo me pustiti, što mi je na kraju i upalilo – kazao nam je Veljko, koji danas predaje na istoj toj akademiji.

– Ja uopće nisam imala pojma da on nije odmah upisao, ovo mi je prva vijest – rekla je Tisja, koja nam je otkrila da je za ovu suradnju zapravo zaslužna Veljkova supruga Brigita, koja je pročitala njezinu knjigu, oduševila se i predložila je Veljku.

Priznao nam je Veljko da je Tisjin rad pratio odavno, njezin stil činio mu se idealnim za animaciju, ali nedostajalo je vezivno tkivo, odnosno priča koja bi te vizuale povezala. Roman "U malu je uša đava" bio je upravo to.

Tisja - šljaker

– Brigita je znala – mala je knjiga, velika su slova i ja to mogu svladati – priznao je Veljko.

Osim što ih je oduševila Tisjina knjiga, dodatni poguranac Milivoju i Veljku bilo je i prijašnje iskustvo koje su stekli radeći kratki animirani film "Biciklisti", u kojem su, u suradnji s Ateljeom "Vasko Lipovac", film napravili po radovima jednog od naših najvećih i najprepoznatljivijih vizualnih umjetnika.

– Ranije smo u suradnji s obitelji Vaska Lipovca radili "Bicikliste". Tu smo baš vidjeli koja je zapravo moć kada se uzme jedan tako jaki likovni autor i predstavi u novom formatu kroz medij animacije. To nas je definitivno ohrabrilo i pokazalo nam da tu postoji jedan veliki potencijal – kazao je Milivoj.

Ispričali su nam i kako su podijelili uloge na ovom projektu.

Posao Milivoja i Veljka bio je režirati animirani film, a Tisja je, kako sama kaže, bila šljaker i radila je što su joj oni rekli. Iako se u svom radnom vijeku Tisja bavila različitim medijima, prvi joj je ovo susret s animiranjem.

– Posao brata i mene bio je režirati animirani film, moj posao bio je Tisji objasniti što znači režirati animirani film. Ona nacrta tri crteža, na jednom je stolica bila desno, na drugom lijevo. To su neke stvari koje nas dvoje uzimamo zdravo za gotovo, a zapravo se radi o tome da to dolazi s iskustvom.

---

image

Film će nacionalnu premijeru imati na ‘Animafestu‘, a potom i na Festivalu mediteranskog filma u Splitu

Božidar Vukičević/Cropix
---

U početku je bilo svega, ono što se dogodilo jest da je u nekim mjestima na filmu to ostalo. Na nekim mjestima sam te greške namjerno ostavio, želio sam postići dojam listanja kroz ilustracije, listanja kroz nekakav dnevnik zapisa i tako dalje. Siguran sam da to nitko neće ni skužiti, ali u par trenutaka imamo stvari koje se miču, putuju, mijenjaju boje i oblike... – govori Veljko.

Tisja kaže, pak, da joj je rad na animaciji donekle promijenio i pristup crtanju.

– Ja sam to zamislila linearno, jednostavno, a on mi je rekao kako to treba izgledati. Zapravo sam napravila slikarske varijante, to je bojano višeslojno, a meni to nije bilo u glavi. Veljku je na kraju sve to ispalo savršeno – kaže Tisja.

Bitno joj je bilo da protagonisti, posebno njezini baka i djed (koji se spominje u samom imenu filma), na filmu zaista sliče stvarnim osobama koje su zapečaćene u njezinu sjećanju.

– Nacrtala sam ih bez da sam pogledala njihove slike, to mi je nevjerojatno. Na jedan kadar u kojem me baba hrani doslovno se prepadnem koliko sam je pogodila – priznala nam je.

Premijera na ‘Animafestu‘

Osim Tisje, u filmu je sudjelovala i Tisjina kći Issa, koja je animiranoj Tisji posudila glas. Na trenutak se pojavljuje i njezin suprug, i to u jedinom dijelu filma koji nije animiran.

– Animirani film dosta se dugo radi, ovaj čak i nešto dulje nego što je to uobičajeno. Kod manje djece glas se mijenja tijekom godina. Prve naracijske snimke imale su totalno drukčiju boju i ton nego kasnije. Imali smo zapravo jedan tehnički problem koji je nastao sasvim bizarno – njezina kći je izrasla kroz godine pa su malo morali mijenjati glas – rekao je Veljko, a Milivoj je u šali dodao da imaju sreće što film nije sniman jer bi u tom slučaju imali puno veći problem.

Kad će premijera?

Veljko nam kaže da je film u izradi već pune tri godine, a premijerno će vjerojatno biti prikazan na ovogodišnjem "Animafestu", na kojem je film nominiran u dvije kategorije, a možda čak i tri – zasad su sigurne domaća i internacionalna kategorija, a možda uđe i u dječju. Osim prikazivanja filma, na "Animafestu" će biti izloženi i crteži koji su nastali tijekom produkcije.

– Trebalo nam je dosta zato što smo dobrih godinu dana skupljali financije za izraditi film i spajali se s koproducentima. Na kraju je film rađen uz sufinanciranje Grada Zagreba, Grada Splita, Hrvatskog audiovizualnog centra i plejade francuskih regija, gradova... – tvrdi Veljko.

Milivoj kaže da je ovo zapravo hrvatsko-francuski film, što im je super jer se, kao i u slučaju Vaska Lipovca, pokazalo da ta estetika nije samo lokalnoga karaktera.

– Francuska je jedna od najjačih zemalja u svijetu što se tiče animacije; kad oni prepoznaju vrijednost nečega, to isto govori puno. Imali smo tu mali problem jer se u filmu spominje naše piće Pipi, a u Francuskoj pipi znači mokraća, a samo piće je žute boje. Francuzi su nam tada rekli da im nije jasno i da Pipi promijenimo u Oranginu, ali nismo to htjeli mijenjati. Tada smo specifično ubacili kadar u kojem se na televiziji vidi reklama za Pipi u kojoj se diže ikonična boca i prikazuju motociklisti na Bačama – kazali su nam.

Budi nostalgiju

Kako trenutno stvari stoje, kaže nam ovaj fantastični trio, film će nacionalnu premijeru imati na "Animafestu", a deset dana nakon toga bi trebao biti prikazan na Festivalu mediteranskog filma u Splitu, ako sve bude kako treba.

– Gotovo pa simultano će splitska i zagrebačka publika imati priliku pogledati film – kaže Veljko.

Osim toga, imaju već dosta ponuda i za druge festivale pa su sigurni da će film proputovati svijetom. No naglašavaju da ih najviše veseli što će film vidjeti domaća publika jer ovaj film evocira emocije koje su jedinstvene za ovo područje i ljude koji su živjeli u to vrijeme.

– Od svih filmova koje smo radili, meni ovaj najviše budi nostalgiju i druge tople osjećaje vezane uz djetinjstvo i odrastanje u Splitu – zaključio je.

---

image

Tisju sam upoznao tako što je ona upisala akademiju, a ja nisam. Bio sam ispod crte, a ona iznad - kazao nam je Veljko

Božidar Vukičević/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Vojko Bašić/Cropix
Božidar Vukičević/Cropix

Tisja Kljaković Braić te Veljko i Milivoj Popović iz ‘Prime Render Studiosa‘, autori su kratkog animiranog filma ‘Zarko, you will spoil the child!‘

Božidar Vukičević/Cropix

Tisju sam upoznao tako što je ona upisala akademiju, a ja nisam. Bio sam ispod crte, a ona iznad - kazao nam je Veljko

Božidar Vukičević/Cropix

Film će nacionalnu premijeru imati na ‘Animafestu‘, a potom i na Festivalu mediteranskog filma u Splitu

Vojko Bašić/Cropix

Priča je inspirirana hit-romanom

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/tisja-kljakovic-braic-i-netflixov-dvojac-u-projektu-koji-ce-biti-teski-hit-stizu-pozivi-za-svjetske-festivale-1378954 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a85e713a3519e5819e04e21467930a969b4676af [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tisja+Kljakovi%C4%87+Brai%C4%87+i+Netflixov+dvojac+u+projektu+koji+%C4%87e+biti+te%C5%A1ki+hit%21+%E2%80%98Sti%C5%BEu+pozivi+za+svjetske+festivale%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Ftisja-kljakovic-braic-i-netflixov-dvojac-u-projektu-koji-ce-biti-teski-hit-stizu-pozivi-za-svjetske-festivale-1378954 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Ftisja-kljakovic-braic-i-netflixov-dvojac-u-projektu-koji-ce-biti-teski-hit-stizu-pozivi-za-svjetske-festivale-1378954 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPLITSKI TURBO TRIO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
PanoramaSPLITSKI TURBO TRIO

Tisja Kljaković Braić i Netflixov dvojac u projektu koji će biti teški hit! ‘Stižu pozivi za svjetske festivale‘

Piše Petra Klarić
8. travnja 2024. - 10:15
Tisja Kljaković Braić te Veljko i Milivoj Popović iz ‘Prime Render Studiosa‘, autori su kratkog animiranog filma ‘Zarko, you will spoil the child!‘Božidar Vukičević/Cropix

"Žarko, razmazit ćeš dite!" naslov je kratkometražnog animiranog filma koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana, a nastao je u splitskoj kužini – za njega su zaslužni Tisja Kljaković Braić i "Prime Render Studios", koji vode Milivoj i Veljko Popović.

Cijela priča zapravo je inspirirana Tisjinim hit-romanom "U malu je uša đava", u kojem ona prepričava crtice iz djetinjstva na svoj specifičan način. No budući da je u ovom slučaju riječ o potpuno drukčijem mediju, sadržaj romana trebalo je i adaptirati. Tu je uskočio Veljko i po romanu napisao scenarij, a Tisju je naveo kao koscenaristicu.

– Medij animacije, medij kazališne predstave, medij knjige, medij crteža, oni svi imaju svoje neke zakonitosti pa istom umjetničkom djelu pristupaju na različite načine. Problem n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 09:07