stdClass Object ( [id] => 1275412 [title] => Toksična ljubav ‘boginje‘ i milijardera jedna je od najvećih prošloga stoljeća, vrijeđao je i varao pa joj se vratio [alias] => toksicna-ljubav-boginje-i-milijardera-jedna-je-od-najvecih-prosloga-stoljeca-vrijedao-je-i-varao-pa-joj-se-vratio [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Veike ljubavi žive vječno, a jedna od njih, uz na primjer onu Elizabeth Taylor i Richarda Burtona, bila je ljubav velike grčke operne pjevačice Marije Callas i grčkog brodovlasnika Aristotela Onassisa.

Glamurozna grčka zvijezda jedinstvenog glasa i karizme, jedna od najutjecajnijih žena svog vremena, elegantna i nedodirljiva, Maria Callas, živjela je u burnoj i intrigantnoj ljubavnoj vezi s Aristotelom Onassisom gotovo dva desetljeća, a njihova veza ne prestaje intrigirati javnost i dan danas. Godine i godine proveli su u svojevrsnom zajedništvu, no unatoč snazi ​​veze, njihov je odnos bio "obojen" suzama, padovima, preprekama, osvetama i dramatičnim obratima.

Kad se rodila ljubav između grčke pjevačice i slavnog biznismena na njegovoj jahti "Christina", kojom je tadašnja elita išla na trotjedno krstarenje Mediteranom, oboje su bili u braku - ona s menadžerom Giovannijem Battistom Meneghinijem, koji bio 30 godina stariji, a Aristotel s bogatom nasljednicom Atenom Livanos. Silinu emocija koja se tada javila ništa nije moglo poremetiti, prepreke i društvene norme nisu mogle stati na put magnetskoj privlačnosti, pa ni činjenica da je na jahti Marijin suprug, piše Stefana Pavlović za Istorijski zabavnik.

Karizmatični bogataš bio je općinjen šarmom tada 32-godišnje dive, a svaka njezina želja za njega bila je zapovijed - kad je rekla da voli tango, plesali su cijelu noć, kad je rekla da voli ruže, on bi njima napunio cijelu dvoranu, kad je rekla da voli zabave, organizirao je jednu samo za nju...

I upravo tu, u toplu kolovošku večer, na toj jahti, koja se usidrila u podnožju planine Atos, životi Marije i Aristotela su se jednom zauvijek ukrstili. Zatim su se susreli s patrijarhom Atenagorom, koji im je zahvalio što su proslavili Grčku, nazvavši ih "najvećom pjevačicom i najvećim moreplovcem u modernom svijetu". Mariji su se oči napunile suzama, a te je riječi protumačila kao Božji znak i dopuštenje za njihovu ljubav, čime je slomljen svaki otpor ovoj "zabranjenoj" romansi.

htio je otkupiti od muža!

Ova uspješna i neukrotiva dama zatražila je od supruga razvod čim je krstarenje završilo. Meneghini je "poludio" javno optužujući Onassisa za raspad braka. Legendarni bogataš reagirao je na svoj način - javno ga je upitao: "Koliko tražite za Mariju? Pet ili deset milijuna?"

A onda se jedne noći jednostavno pojavio pred njihovom kućom, dozvavši Mariju i obrativši se njezinom mužu: "Došao sam po tvoju ženu!"

U mjesecima koji su uslijedili zaljubljeni par raskinuo je svoje brakove i upustio se u romansu koja će trajati do smrti, ali uz strašne i bolne slomove i peripetije ravne najmaštovitijim holivudskim kreacijama.

Veza s Aristotelom pridonijela je da lijepa Grkinja bude česta "meta" tabloida, iako je i prije toga bila na lošem glasu u tisku. Novinari su uz nju često vezivali riječi "razvratna" i "perverzna", a ova afera za njih je bila prava "poslastica".

---

image

Na Onassisovoj jahti ‘Christina‘, na kojoj su se i upoznali

AFP
---

- Nisam anđeo i ne pretvaram se da jesam. To nije jedna od mojih uloga. Ali nisam ni vrag. Ja sam samo žena i umjetnica i kao takvu želim da me se sudi - rekla je Maria jednom prilikom.

No, loša reputacija u javnosti u kombinaciji s teškoćama u pjevanju, do kojih je došlo zbog naglog gubitka kilograma i slabljenja dijafragme, kao i ljubavi s Onassisom, nagnali su je da se daleko prije vremena povuče sa scene.

Željela je biti samo "žena koja voli", te svu svoju pažnju i energiju usmjeriti na svoju novu ljubav - i doista jedno su se vrijeme beskrajno voljeli, Maria je pratila imućnog brodovlasnika na putovanjima po svijetu, uživala u njegovim skupim darovi, prekrasne haljine, podrška, pažnja, oduševljenje njome...

‘najpoželjnija udovicom na planetu‘

No, sljedećih godina njihov odnos poprima patološki oblik i pretvara se u sado-mazo odnos u kojem je Aristotel bio brutalan i bezosjećajan, a Maria žena ovisna o njegovim dodirima i riječima, koja je živjela samo za vrijeme provedeno s njim.

Ponekad joj se danima nije javljao, a ona je očajnički čekala njegov poziv. Igrao se s njom - nestao je nakratko, a onda se vratio velikim gestama, medenim riječima i djelima. Bio je okrutan - često ju je ponižavao u društvu govoreći da je ona samo "glupa, debela dama s velikim nosom".

Jednom prilikom ju je javno osramotio rekavši da je "dobra samo za krevet". Drugom prilikom, kada je Mariji obećao da će je konačno oženiti, ona je to otkrila novinarima. Međutim, Onassis je demantirao njezine izjave, napomenuvši da su to "djetinjaste šale i njezine fantazije". Kao da sve to nije bilo dovoljno, Onassis je bio kompulzivno nevjeran, što je kulminiralo aferom s Jackie Kennedy, tada "najpoželjnijom udovicom na planetu", piše Istorijski zabavnik.

---

image

Aristotel Onassis i Jackie Kennedy, on je navodno htio veze u SAD-u, a ona njegov novac

AFP
---

Jednog ljeta Maria je htjela još jedno ljeto provesti na krstarenju s Onassisom, kad joj je on rekao da je to nemoguće jer ima posebnu gošću na jahti, Jackie. Marija ga je tada ostavila, što je on neozbiljno shvatio, rekavši joj da će se ponovno vidjeti u rujnu.

- Ne, Ari, ti ne razumiješ, ja ću te ostaviti i više ti se neću vratiti - rekla mu je tada ova tragična junakinja.

I doista - taj je događaj označio definitivan krah njihove ljubavi, ali ne i kraj.

Onassis se oženio s Jackie, navodno kako bi stekao utjecaj u Americi, no umjesto toga trajno je slomio srce ženi koja ga je bezuvjetno voljela i živjela samo za njega.

pun uvreda i za jackie

Jackie se za njega udala samo zbog bogatstva i moći, a njegovom temperamentu i naravi nije mogla ugoditi, za razliku od obožavane Marije te je zbog te odluke ubrzo silno požalio. Neki zapisi govore da je čak htio otkazati vjenčanje, no zbog Jackiene histerije i nedostatka "valjanog razloga" prema strogim grčkim zakonima, ipak je uplovio u bračne vode.

Za Mariju Callas bilo je to najtragičnije razdoblje u životu, a najbolje ga opisuje njezina kratka izjava.

- Prvo sam izgubila glas, zatim kosu, a na kraju Onassisa - rekla je.

Za vjenčanje je doznala od prijatelja i iz novina, a nakon suicidalnih misli, hrpe lijekova i tableta za smirenje, zadnjim je naporima volje jednostavno pustila da vrijeme prođe i polako počela slagati svoj život.

---

image

U Parizu 1963.

AFP
---

No, slavni brodovlasnik bio je odlučan u namjeri da je ne pusti, jako mu je nedostajala, a sve je više žudio za Marijinom ljubavlju, toplim zagrljajem i čvrstom podrškom. Aristotelova upornost, pritisak i velikodušne geste urodili su plodom - operna diva nije odoljela "oživjeti" njihovu romansu, no ona je i dalje bila nestabilna i obojena svađama i stalnim prekidima, jer on je i dalje bio službeni suprug Jacqueline Kennedy.

Ipak, nikada nije krio da je čest gost u pariškom stanu Callas i da je njihova ljubav doslovno transparentna. Čak je zabilježeno da je u poznatom klubu "Maxim" uzviknuo: "Kako je dobro opet osjetiti Marijine bokove, pun sam kostiju doma".

Posljednje godine Onassisova života obilježene su velikim tragedijama - smrću sina jedinca, poslovnim neuspjesima, samoubojstvom bivše supruge, teškom bolešću, a Maria je tada, kao i u mnogim trenucima njegova burnog života, bila jedina svijetla točka.

na kraju ipak zajedno

A onda, kada je osjetio da mu se bliži kraj, potražio je svoju voljenu ljubavnicu, nazivajući je svojom "jedinom pravom ženom". Onassisovi najbliži prijatelji svjedoče da je ona odgovorila na njegov vapaj, ležeći budna cijelu noć u bolesničkom krevetu.

- Volio sam te, ne uvijek na pravi način, ali volio sam te koliko sam mogao - rekao je navodno poznatoj opernoj pjevačici.

, kada je Aristotel je umro 1975., a dvije godine kasnije slijedi ga slavna, hrabra, elegantna diva, koja je umrla u 53. godini od srčanog udara. Njezin pepeo razasut je po Egejskom moru, a bio je to još jedan u nizu dokaza njezine trajne i vječne ljubavi s kontroverznim grčkim brodovlasnikom.

---

image

Poslije je vrijeđao i Jackie, nazivajući je navodno ‘vrećom kostiju‘

AFP
---

- Uvijek sam igrala junakinje koje umiru za ljubav - i to je nešto što mogu razumjeti - rekla je Maria neposredno prije smrti, još jednom pokazujući da je njezina ljubav veća i jača od života i smrti, piše Istorijski zabavnik.

Iako je, kako se vidi, ta ljubav bila toksična, imala uspone i padove te brojne niskosti sa strane Onassisa, i danas se pamti kao jedna od najvećih ljubavnih priča prošlog stoljeća. U njoj su sadržani strast, emocije, novac i publicitet. Ne sumnjamo da će se još puno vremena o njoj govoriti.

---

image

Maria i Aristotel na kraju su se ponovno zbližili

AFP
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => strast i bogatstvo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => strast i bogatstvo 2 0 8313 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-03-23 16:47:38 [created_by] => 3211 [created_by_alias] => mozaik SD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-03-24 09:42:04 [modified_by] => 3211 [publish_up] => 2023-03-24 09:41:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 526 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Toksična ljubav 'boginje' i milijardera jedna je od najvećih prošloga stoljeća, vrijeđao je i varao pa joj se vratio [metakey] => Maria Callas, Aristotel Onassis, velike ljubavi, toksična ljubav, Jackie Kennedy Onassis [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/03\/23\/24567802.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/23\/24567803.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/23\/24567804.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/23\/24567805.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/23\/24567806.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/23\/24567807.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","AFP","AFP","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Maria Callas i Aristotel Onassis u prvim danima, zaljubljeni do u\u0161iju<\/p>","

Maria i Aristotel na kraju su se ponovno zbli\u017eili<\/p>","

Na Onassisovoj jahti \u2018Christina\u2018, na kojoj su se i upoznali<\/p>","

U Parizu 1963.<\/p>","

Aristotel Onassis i Jackie Kennedy, on je navodno htio veze u SAD-u, a ona njegov novac<\/p>","

Poslije je vrije\u0111ao i Jackie, nazivaju\u0107i je navodno \u2018vre\u0107om kostiju\u2018<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x614","hd_24567802_1920.jpg":"1920x1080","k_24567802_1280.jpg":"1280x1280","k_24567802_1024.jpg":"1024x1024","k_24567802_640.jpg":"640x640","k_24567802_480.jpg":"480x480","k_24567802_340.jpg":"340x340","k_24567802_220.jpg":"220x220","o_24567802_1280.jpg":"1280x767","o_24567802_1024.jpg":"1024x614","o_24567802_640.jpg":"640x383","o_24567802_480.jpg":"480x287","o_24567802_340.jpg":"340x203","o_24567802_220.jpg":"220x131","h_24567802_1280.jpg":"1280x854","h_24567802_1024.jpg":"1024x683","h_24567802_640.jpg":"640x427","h_24567802_480.jpg":"480x320","h_24567802_340.jpg":"340x227","h_24567802_220.jpg":"220x147","pp_24567802_1280.jpg":"1280x1628","pp_24567802_1024.jpg":"1024x1303","pp_24567802_640.jpg":"640x814","pp_24567802_480.jpg":"480x611","pp_24567802_340.jpg":"340x432","pp_24567802_220.jpg":"220x280"},{"size0":"935x1024","hd_24567803_1920.jpg":"1920x1080","k_24567803_1280.jpg":"1280x1280","k_24567803_1024.jpg":"1024x1024","k_24567803_640.jpg":"640x640","k_24567803_480.jpg":"480x480","k_24567803_340.jpg":"340x340","k_24567803_220.jpg":"220x220","o_24567803_1280.jpg":"1280x1401","o_24567803_1024.jpg":"1024x1121","o_24567803_640.jpg":"640x700","o_24567803_480.jpg":"480x525","o_24567803_340.jpg":"340x372","o_24567803_220.jpg":"220x240","h_24567803_1280.jpg":"1280x854","h_24567803_1024.jpg":"1024x683","h_24567803_640.jpg":"640x427","h_24567803_480.jpg":"480x320","h_24567803_340.jpg":"340x227","h_24567803_220.jpg":"220x147","pp_24567803_1280.jpg":"1280x1628","pp_24567803_1024.jpg":"1024x1303","pp_24567803_640.jpg":"640x814","pp_24567803_480.jpg":"480x611","pp_24567803_340.jpg":"340x432","pp_24567803_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x665","hd_24567804_1920.jpg":"1920x1080","k_24567804_1280.jpg":"1280x1280","k_24567804_1024.jpg":"1024x1024","k_24567804_640.jpg":"640x640","k_24567804_480.jpg":"480x480","k_24567804_340.jpg":"340x340","k_24567804_220.jpg":"220x220","o_24567804_1280.jpg":"1280x831","o_24567804_1024.jpg":"1024x665","o_24567804_640.jpg":"640x415","o_24567804_480.jpg":"480x311","o_24567804_340.jpg":"340x220","o_24567804_220.jpg":"220x142","h_24567804_1280.jpg":"1280x854","h_24567804_1024.jpg":"1024x683","h_24567804_640.jpg":"640x427","h_24567804_480.jpg":"480x320","h_24567804_340.jpg":"340x227","h_24567804_220.jpg":"220x147","pp_24567804_1280.jpg":"1280x1628","pp_24567804_1024.jpg":"1024x1303","pp_24567804_640.jpg":"640x814","pp_24567804_480.jpg":"480x611","pp_24567804_340.jpg":"340x432","pp_24567804_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x671","hd_24567805_1920.jpg":"1920x1080","k_24567805_1280.jpg":"1280x1280","k_24567805_1024.jpg":"1024x1024","k_24567805_640.jpg":"640x640","k_24567805_480.jpg":"480x480","k_24567805_340.jpg":"340x340","k_24567805_220.jpg":"220x220","o_24567805_1280.jpg":"1280x838","o_24567805_1024.jpg":"1024x671","o_24567805_640.jpg":"640x419","o_24567805_480.jpg":"480x314","o_24567805_340.jpg":"340x222","o_24567805_220.jpg":"220x144","h_24567805_1280.jpg":"1280x854","h_24567805_1024.jpg":"1024x683","h_24567805_640.jpg":"640x427","h_24567805_480.jpg":"480x320","h_24567805_340.jpg":"340x227","h_24567805_220.jpg":"220x147","pp_24567805_1280.jpg":"1280x1628","pp_24567805_1024.jpg":"1024x1303","pp_24567805_640.jpg":"640x814","pp_24567805_480.jpg":"480x611","pp_24567805_340.jpg":"340x432","pp_24567805_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x745","hd_24567806_1920.jpg":"1920x1080","k_24567806_1280.jpg":"1280x1280","k_24567806_1024.jpg":"1024x1024","k_24567806_640.jpg":"640x640","k_24567806_480.jpg":"480x480","k_24567806_340.jpg":"340x340","k_24567806_220.jpg":"220x220","o_24567806_1280.jpg":"1280x931","o_24567806_1024.jpg":"1024x745","o_24567806_640.jpg":"640x465","o_24567806_480.jpg":"480x349","o_24567806_340.jpg":"340x247","o_24567806_220.jpg":"220x160","h_24567806_1280.jpg":"1280x854","h_24567806_1024.jpg":"1024x683","h_24567806_640.jpg":"640x427","h_24567806_480.jpg":"480x320","h_24567806_340.jpg":"340x227","h_24567806_220.jpg":"220x147","pp_24567806_1280.jpg":"1280x1628","pp_24567806_1024.jpg":"1024x1303","pp_24567806_640.jpg":"640x814","pp_24567806_480.jpg":"480x611","pp_24567806_340.jpg":"340x432","pp_24567806_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x731","hd_24567807_1920.jpg":"1920x1080","k_24567807_1280.jpg":"1280x1280","k_24567807_1024.jpg":"1024x1024","k_24567807_640.jpg":"640x640","k_24567807_480.jpg":"480x480","k_24567807_340.jpg":"340x340","k_24567807_220.jpg":"220x220","o_24567807_1280.jpg":"1280x913","o_24567807_1024.jpg":"1024x731","o_24567807_640.jpg":"640x456","o_24567807_480.jpg":"480x342","o_24567807_340.jpg":"340x242","o_24567807_220.jpg":"220x157","h_24567807_1280.jpg":"1280x854","h_24567807_1024.jpg":"1024x683","h_24567807_640.jpg":"640x427","h_24567807_480.jpg":"480x320","h_24567807_340.jpg":"340x227","h_24567807_220.jpg":"220x147","pp_24567807_1280.jpg":"1280x1628","pp_24567807_1024.jpg":"1024x1303","pp_24567807_640.jpg":"640x814","pp_24567807_480.jpg":"480x611","pp_24567807_340.jpg":"340x432","pp_24567807_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38363630 Threads: 4 Questions: 7095597938 Slow queries: 3299786 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608285834 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/toksicna-ljubav-boginje-i-milijardera-jedna-je-od-najvecih-prosloga-stoljeca-vrijedao-je-i-varao-pa-joj-se-vratio-1275412 [printLink] => /mozaik/panorama/toksicna-ljubav-boginje-i-milijardera-jedna-je-od-najvecih-prosloga-stoljeca-vrijedao-je-i-varao-pa-joj-se-vratio-1275412?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 618242 [name] => Maria Callas [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-09-20 19:34:49 [main_article_id] => 0 [alias] => maria-callas [link] => /tag/maria-callas ) [1] => stdClass Object ( [id] => 652288 [name] => Aristotel Onassis [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-10-08 23:53:31 [main_article_id] => 0 [alias] => aristotel-onassis [link] => /tag/aristotel-onassis ) [2] => stdClass Object ( [id] => 602532 [name] => velike ljubavi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-02-26 17:15:30 [main_article_id] => 0 [alias] => velike-ljubavi [link] => /tag/velike-ljubavi ) [3] => stdClass Object ( [id] => 710354 [name] => toksična ljubav [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-24 10:41:26 [main_article_id] => 0 [alias] => toksicna-ljubav [link] => /tag/toksicna-ljubav ) [4] => stdClass Object ( [id] => 620773 [name] => Jackie Kennedy Onassis [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-10-19 19:45:19 [main_article_id] => 0 [alias] => jackie-kennedy-onassis [link] => /tag/jackie-kennedy-onassis ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => strast i bogatstvo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Toksična ljubav ‘boginje‘ i milijardera jedna je od najvećih prošloga stoljeća, vrijeđao je i varao pa joj se vratio [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3211 [name] => Siniša Kekez [username] => sini-a-kekez [email] => sini-a-kekez@sd.hr [password] => $2y$10$qwcQVvMXvRnnaftU1Sbp8uBJx74ORfe13h3GXKmaTOCIKV5PaudWu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sinisa-kekez-3211 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1729 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/1cffa202e39e204293b1646975a5b9da?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/23/24567802.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] =>

Maria Callas i Aristotel Onassis u prvim danima, zaljubljeni do ušiju

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/23/24567802.jpg [title] =>

Maria Callas i Aristotel Onassis u prvim danima, zaljubljeni do ušiju

AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/23/24567803.jpg [title] =>

Maria i Aristotel na kraju su se ponovno zbližili

AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/23/24567804.jpg [title] =>

Na Onassisovoj jahti ‘Christina‘, na kojoj su se i upoznali

AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/23/24567805.jpg [title] =>

U Parizu 1963.

AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/23/24567806.jpg [title] =>

Aristotel Onassis i Jackie Kennedy, on je navodno htio veze u SAD-u, a ona njegov novac

AFP ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/23/24567807.jpg [title] =>

Poslije je vrijeđao i Jackie, nazivajući je navodno ‘vrećom kostiju‘

AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Veike ljubavi žive vječno, a jedna od njih, uz na primjer onu Elizabeth Taylor i Richarda Burtona, bila je ljubav velike grčke operne pjevačice Marije Callas i grčkog brodovlasnika Aristotela Onassisa.

Glamurozna grčka zvijezda jedinstvenog glasa i karizme, jedna od najutjecajnijih žena svog vremena, elegantna i nedodirljiva, Maria Callas, živjela je u burnoj i intrigantnoj ljubavnoj vezi s Aristotelom Onassisom gotovo dva desetljeća, a njihova veza ne prestaje intrigirati javnost i dan danas. Godine i godine proveli su u svojevrsnom zajedništvu, no unatoč snazi ​​veze, njihov je odnos bio "obojen" suzama, padovima, preprekama, osvetama i dramatičnim obratima.

Kad se rodila ljubav između grčke pjevačice i slavnog biznismena na njegovoj jahti "Christina", kojom je tadašnja elita išla na trotjedno krstarenje Mediteranom, oboje su bili u braku - ona s menadžerom Giovannijem Battistom Meneghinijem, koji bio 30 godina stariji, a Aristotel s bogatom nasljednicom Atenom Livanos. Silinu emocija koja se tada javila ništa nije moglo poremetiti, prepreke i društvene norme nisu mogle stati na put magnetskoj privlačnosti, pa ni činjenica da je na jahti Marijin suprug, piše Stefana Pavlović za Istorijski zabavnik.

Karizmatični bogataš bio je općinjen šarmom tada 32-godišnje dive, a svaka njezina želja za njega bila je zapovijed - kad je rekla da voli tango, plesali su cijelu noć, kad je rekla da voli ruže, on bi njima napunio cijelu dvoranu, kad je rekla da voli zabave, organizirao je jednu samo za nju...

I upravo tu, u toplu kolovošku večer, na toj jahti, koja se usidrila u podnožju planine Atos, životi Marije i Aristotela su se jednom zauvijek ukrstili. Zatim su se susreli s patrijarhom Atenagorom, koji im je zahvalio što su proslavili Grčku, nazvavši ih "najvećom pjevačicom i najvećim moreplovcem u modernom svijetu". Mariji su se oči napunile suzama, a te je riječi protumačila kao Božji znak i dopuštenje za njihovu ljubav, čime je slomljen svaki otpor ovoj "zabranjenoj" romansi.

htio je otkupiti od muža!

Ova uspješna i neukrotiva dama zatražila je od supruga razvod čim je krstarenje završilo. Meneghini je "poludio" javno optužujući Onassisa za raspad braka. Legendarni bogataš reagirao je na svoj način - javno ga je upitao: "Koliko tražite za Mariju? Pet ili deset milijuna?"

A onda se jedne noći jednostavno pojavio pred njihovom kućom, dozvavši Mariju i obrativši se njezinom mužu: "Došao sam po tvoju ženu!"

U mjesecima koji su uslijedili zaljubljeni par raskinuo je svoje brakove i upustio se u romansu koja će trajati do smrti, ali uz strašne i bolne slomove i peripetije ravne najmaštovitijim holivudskim kreacijama.

Veza s Aristotelom pridonijela je da lijepa Grkinja bude česta "meta" tabloida, iako je i prije toga bila na lošem glasu u tisku. Novinari su uz nju često vezivali riječi "razvratna" i "perverzna", a ova afera za njih je bila prava "poslastica".

---

image

Na Onassisovoj jahti ‘Christina‘, na kojoj su se i upoznali

AFP
---

- Nisam anđeo i ne pretvaram se da jesam. To nije jedna od mojih uloga. Ali nisam ni vrag. Ja sam samo žena i umjetnica i kao takvu želim da me se sudi - rekla je Maria jednom prilikom.

No, loša reputacija u javnosti u kombinaciji s teškoćama u pjevanju, do kojih je došlo zbog naglog gubitka kilograma i slabljenja dijafragme, kao i ljubavi s Onassisom, nagnali su je da se daleko prije vremena povuče sa scene.

Željela je biti samo "žena koja voli", te svu svoju pažnju i energiju usmjeriti na svoju novu ljubav - i doista jedno su se vrijeme beskrajno voljeli, Maria je pratila imućnog brodovlasnika na putovanjima po svijetu, uživala u njegovim skupim darovi, prekrasne haljine, podrška, pažnja, oduševljenje njome...

‘najpoželjnija udovicom na planetu‘

No, sljedećih godina njihov odnos poprima patološki oblik i pretvara se u sado-mazo odnos u kojem je Aristotel bio brutalan i bezosjećajan, a Maria žena ovisna o njegovim dodirima i riječima, koja je živjela samo za vrijeme provedeno s njim.

Ponekad joj se danima nije javljao, a ona je očajnički čekala njegov poziv. Igrao se s njom - nestao je nakratko, a onda se vratio velikim gestama, medenim riječima i djelima. Bio je okrutan - često ju je ponižavao u društvu govoreći da je ona samo "glupa, debela dama s velikim nosom".

Jednom prilikom ju je javno osramotio rekavši da je "dobra samo za krevet". Drugom prilikom, kada je Mariji obećao da će je konačno oženiti, ona je to otkrila novinarima. Međutim, Onassis je demantirao njezine izjave, napomenuvši da su to "djetinjaste šale i njezine fantazije". Kao da sve to nije bilo dovoljno, Onassis je bio kompulzivno nevjeran, što je kulminiralo aferom s Jackie Kennedy, tada "najpoželjnijom udovicom na planetu", piše Istorijski zabavnik.

---

image

Aristotel Onassis i Jackie Kennedy, on je navodno htio veze u SAD-u, a ona njegov novac

AFP
---

Jednog ljeta Maria je htjela još jedno ljeto provesti na krstarenju s Onassisom, kad joj je on rekao da je to nemoguće jer ima posebnu gošću na jahti, Jackie. Marija ga je tada ostavila, što je on neozbiljno shvatio, rekavši joj da će se ponovno vidjeti u rujnu.

- Ne, Ari, ti ne razumiješ, ja ću te ostaviti i više ti se neću vratiti - rekla mu je tada ova tragična junakinja.

I doista - taj je događaj označio definitivan krah njihove ljubavi, ali ne i kraj.

Onassis se oženio s Jackie, navodno kako bi stekao utjecaj u Americi, no umjesto toga trajno je slomio srce ženi koja ga je bezuvjetno voljela i živjela samo za njega.

pun uvreda i za jackie

Jackie se za njega udala samo zbog bogatstva i moći, a njegovom temperamentu i naravi nije mogla ugoditi, za razliku od obožavane Marije te je zbog te odluke ubrzo silno požalio. Neki zapisi govore da je čak htio otkazati vjenčanje, no zbog Jackiene histerije i nedostatka "valjanog razloga" prema strogim grčkim zakonima, ipak je uplovio u bračne vode.

Za Mariju Callas bilo je to najtragičnije razdoblje u životu, a najbolje ga opisuje njezina kratka izjava.

- Prvo sam izgubila glas, zatim kosu, a na kraju Onassisa - rekla je.

Za vjenčanje je doznala od prijatelja i iz novina, a nakon suicidalnih misli, hrpe lijekova i tableta za smirenje, zadnjim je naporima volje jednostavno pustila da vrijeme prođe i polako počela slagati svoj život.

---

image

U Parizu 1963.

AFP
---

No, slavni brodovlasnik bio je odlučan u namjeri da je ne pusti, jako mu je nedostajala, a sve je više žudio za Marijinom ljubavlju, toplim zagrljajem i čvrstom podrškom. Aristotelova upornost, pritisak i velikodušne geste urodili su plodom - operna diva nije odoljela "oživjeti" njihovu romansu, no ona je i dalje bila nestabilna i obojena svađama i stalnim prekidima, jer on je i dalje bio službeni suprug Jacqueline Kennedy.

Ipak, nikada nije krio da je čest gost u pariškom stanu Callas i da je njihova ljubav doslovno transparentna. Čak je zabilježeno da je u poznatom klubu "Maxim" uzviknuo: "Kako je dobro opet osjetiti Marijine bokove, pun sam kostiju doma".

Posljednje godine Onassisova života obilježene su velikim tragedijama - smrću sina jedinca, poslovnim neuspjesima, samoubojstvom bivše supruge, teškom bolešću, a Maria je tada, kao i u mnogim trenucima njegova burnog života, bila jedina svijetla točka.

na kraju ipak zajedno

A onda, kada je osjetio da mu se bliži kraj, potražio je svoju voljenu ljubavnicu, nazivajući je svojom "jedinom pravom ženom". Onassisovi najbliži prijatelji svjedoče da je ona odgovorila na njegov vapaj, ležeći budna cijelu noć u bolesničkom krevetu.

- Volio sam te, ne uvijek na pravi način, ali volio sam te koliko sam mogao - rekao je navodno poznatoj opernoj pjevačici.

, kada je Aristotel je umro 1975., a dvije godine kasnije slijedi ga slavna, hrabra, elegantna diva, koja je umrla u 53. godini od srčanog udara. Njezin pepeo razasut je po Egejskom moru, a bio je to još jedan u nizu dokaza njezine trajne i vječne ljubavi s kontroverznim grčkim brodovlasnikom.

---

image

Poslije je vrijeđao i Jackie, nazivajući je navodno ‘vrećom kostiju‘

AFP
---

- Uvijek sam igrala junakinje koje umiru za ljubav - i to je nešto što mogu razumjeti - rekla je Maria neposredno prije smrti, još jednom pokazujući da je njezina ljubav veća i jača od života i smrti, piše Istorijski zabavnik.

Iako je, kako se vidi, ta ljubav bila toksična, imala uspone i padove te brojne niskosti sa strane Onassisa, i danas se pamti kao jedna od najvećih ljubavnih priča prošlog stoljeća. U njoj su sadržani strast, emocije, novac i publicitet. Ne sumnjamo da će se još puno vremena o njoj govoriti.

---

image

Maria i Aristotel na kraju su se ponovno zbližili

AFP
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP AFP AFP AFP AFP
AFP

Maria Callas i Aristotel Onassis u prvim danima, zaljubljeni do ušiju

AFP

Maria i Aristotel na kraju su se ponovno zbližili

AFP

Na Onassisovoj jahti ‘Christina‘, na kojoj su se i upoznali

AFP

U Parizu 1963.

AFP

Aristotel Onassis i Jackie Kennedy, on je navodno htio veze u SAD-u, a ona njegov novac

AFP

Poslije je vrijeđao i Jackie, nazivajući je navodno ‘vrećom kostiju‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/toksicna-ljubav-boginje-i-milijardera-jedna-je-od-najvecih-prosloga-stoljeca-vrijedao-je-i-varao-pa-joj-se-vratio-1275412 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c3f8305e6ebfd7304e6e175b25886f1c7642c63c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Toksi%C4%8Dna+ljubav+%E2%80%98boginje%E2%80%98+i+milijardera+jedna+je+od+najve%C4%87ih+pro%C5%A1loga+stolje%C4%87a%2C+vrije%C4%91ao+je+i+varao+pa+joj+se+vratio&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Ftoksicna-ljubav-boginje-i-milijardera-jedna-je-od-najvecih-prosloga-stoljeca-vrijedao-je-i-varao-pa-joj-se-vratio-1275412 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Ftoksicna-ljubav-boginje-i-milijardera-jedna-je-od-najvecih-prosloga-stoljeca-vrijedao-je-i-varao-pa-joj-se-vratio-1275412 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => strast i bogatstvo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Panoramastrast i bogatstvo

Toksična ljubav ‘boginje‘ i milijardera jedna je od najvećih prošloga stoljeća, vrijeđao je i varao pa joj se vratio

Piše mozaik SD
24. ožujka 2023. - 10:41

Veike ljubavi žive vječno, a jedna od njih, uz na primjer onu Elizabeth Taylor i Richarda Burtona, bila je ljubav velike grčke operne pjevačice Marije Callas i grčkog brodovlasnika Aristotela Onassisa.

Glamurozna grčka zvijezda jedinstvenog glasa i karizme, jedna od najutjecajnijih žena svog vremena, elegantna i nedodirljiva, Maria Callas, živjela je u burnoj i intrigantnoj ljubavnoj vezi s Aristotelom Onassisom gotovo dva desetljeća, a njihova veza ne prestaje intrigirati javnost i dan danas. Godine i godine proveli su u svojevrsnom zajedništvu, no unatoč snazi ​​veze, njihov je odnos bio "obojen" suzama, padovima, preprekama, osvetama i dramatičnim obratima.

Kad se rodila ljubav između grčke pjevačice i slavnog biznismena na njegovoj jahti "Christina", kojom je tadašnja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 14:05