StoryEditorOCM
Panoramavegansko slavlje

Umjesto blagdanske purice sve više Amerikanaca jede ovo; ‘Postoji rizik da se previše približimo jedenju mesa‘

Piše vijesti sd
22. studenog 2023. - 11:26

Baš poput pravih purica, u Americi se za Dan zahvalnosti tradicionalno poslužuje i veganska verzija te delicije - "Tofurky" pečenka.

Svake godine tvrtka koja proizvodi zamjenu za puretinu na bazi tofua uoči Dana zahvalnosti užurbano priprema i veće porcije dovoljne za čitavu obitelj.

Radnici tvrtke Hood Factory iz Oregona u svakoj 10-satnoj smjeni proizvedu, ispeku i zapakiraju 6.000 blagdanskih pečenki.

Otkako je izumljena 1980., prodano je više od 7,5 milijuna Tofurky pečenki, piše Jutarnji list.

No proces miješanja i izrade te količine tofua i pšenične mase koja se omata oko punjenja od riže, ne izgleda uvijek lijepo.

Daily Mail je zavirio u pogon u kojem nastaje ta svojevrsna veganska kobasica.

Oko 175 radnika, od čega njih 50 u krovnoj kompani...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 08:27