StoryEditorOCM
PanoramaPODSTRANA

Uspješno održan šesti Perun Adventure race; apsolutni pobjednik ovogodišnje utrke bili su Zrinka i Dane

Piše J.D.
30. rujna 2024. - 13:29

Perun Adventure race, odnosno avanturistička utrka preko Peruna  šestu godinu uspješno je održana u Podstrani, na ušću rijeke Žrnovnice u Strožancu, u organizaciji planinarskog društva Perun. U utrci je sudjelovalo dvadeset osam parova koji su trčali, biciklirali i veslali u kajaku, a osim toga penjali se po stijenama, spuštali Zip-lineom, preskakali po kamenju i stranputicama i prešli u jednom danu oko 70 kilometara.

Trasa utrke svaki put se mijenja, a sportašima se karta dostavi tek pola sata prije početka utrke. Cilj utrke je osim prijeći trasu u najkraćem roku, potaknuti zajedništvo natjecateljskog tima, jer dvoje članova jedne ekipe moraju zajedno proći sve kontrolne točke i zajedno ući u cilj. Ako jedan član tima odustane, odustaje čitav tim. Prvi put u ovih šest godina kad su dominirali muški parovi, apsolutni pobjednik ovogodišnje utrke bio je mješoviti par, Zrinka Deur i Dane Opara.

image
PD PERUN

-Sve je prošlo izuzetno uspješno. Perun Adventure race stekao je već ozbiljan status. Utrka je krenula u sedam sati startom s plaže u Strožancu, a zadnji timovi su došli na cilj nakon nekih 11 sati, kad je već padala noć. Prijavili su se natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije Češke, BiH i Austrije, a utrku je završilo njih 17. Osim same utrke priredili smo i bogat program na plaži u Strožancu, početnoj i završnoj točki utrke.

image
PD PERUN

Bilo je prijavljeno 60 djece u četiri uzrasne skupine koje su sudjelovali u dječjoj utrci preko prepreka. Naravno podijeljene su medalje, a penjalište na umjetnoj stijeni po kojoj smo kad društvo poznati, radilo je čitav dan. Ni kiša koja je pala u popodnevnim satima nije ništa pokvarila, DJ Hrvoje držao je atmosferu na nivou. Nakon dodjele medalja i pehara organizatori i sudionici, te publika koja je naknadno došla su se opustili koncertima grupa Zoster iz Mostara i Rezerve iz Makarske, kazao je Zvonimir Marušić, predsjednik PD Perun.

Rad društva ovom manifestacijom neće prestati. Uz redovne planinarske ture i izlete uskoro počinje dječja planinarska škola, a u planu je postavljanje još dvije planinarske staze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 13:30