StoryEditorOCM
ProstorijaKreativne ideje

Ljeti nemate godišnji? ‘Dovucite‘ odmor u svoj stan, guštat ćete od trena kad otvorite oči! Ovih pet stvari stvarno pali

Piše Marina Knežević Petković
25. kolovoza 2024. - 11:07

Ah, ljeto! Sunce miluje kožu, blagi povjetarac nosi miris soli i borova, a zvuk valova nježno vas uspavljuje. Zar ne bi bilo predivno da ovakav osjećaj možete doživjeti svaki dan, bez napuštanja vlastitog doma i čekanja na početak godišnjeg odmora? Ili žaleći za onim koji je upravo završio? Ili tugujući zbog činjenice da vam priroda posla ne dopušta odmor u ljetnim mjesecima...

Zaista možete, samo ako odlučite, svoj dom ili balkon pretvoriti u savršeno ljetno utočište, koje će vam pružiti dojam da ste na obali, čak kad ste i daleko od nje. S pravim dekorativnim trikovima moguće je stvoriti morsku oazu unutar svoja četiri zida ili na balkonu, unoseći toplinu ljeta i bezbrižnost odmora u vašu svakodnevicu. 

image
/Shutterstock

Boje mora: Prvi korak je odabir boja. Tirkizna, plava, bijela i bež odmah prizivaju more i plažu. Možete obojiti jedan od zidova u tirkiznu ili dodati dekorativne elemente poput jastuka, posteljine, zavjesa i tepiha u tim tonovima. Za posebno dobar efekt, razmislite o naglašenom zidu u prugicama u ovim tonovima.

image
/Shutterstock

Morski detalji: Školjke, morski kamenčići i pijesak u posudama mogu biti divni dekorativni elementi. Napunite staklene vaze pijeskom i školjkama ili ukrasite veliki okvir za slike školjkama. Postavite morske zvijezde i male jedrilice kao ukrase na police i stolove uz mirisne svijeće. 

image
/Shutterstock

Prirodni materijali: Namještaj od svijetlog drva, ratana ili bambusa stvara osjećaj opuštenosti. Ako imate stari smeđi namještaj, obojajte ga u bijelo, dajte mu rustikalni, shabby chic izgled, sigurno ćete se bolje i lepršavije osjećati u takvom okruženju. 

image
/Shutterstock
image
/Shutterstock

Ribarske mreže: Ribarsku mrežu možete iskoristiti kao zavjesu u kupaonici, dekorirati njome dio zida. Ovakav dekor vas doslovno povezuje s morem.

image
/Shutterstock

Biljke: Palme, sukulenti i lavanda daju prirodu i svježinu prostoru. Smjestite ih u pletene košare ili bijele keramičke posude kako biste dodatno naglasili morski stil.

image
/Shutterstock

S ovim idejama, vaš dom će postati pravo ljetno utočište. Pripremite omiljeni koktel, udobno se smjestite i uživajte u svojoj osobnoj oazi mira i opuštanja. Opcija je zaista mnogo, a  u nastavku pogledajte primjere koji mogu poslužiti kao inspiracija.

image

Tirkizna boja zida i morski detalji: mora vam biti svježije i ugodnije nego li s tamnim namještajem

/Shutterstock
image
/Shutterstock
image
/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:08