StoryEditorOCM
ProstorijaKAŠTEL GOMILICA

Stojeći tik uz Jadransko more samostan iz 16. stoljeća privlači goste svojom mirnom snagom i bajkovitim šarmom

Piše Dom i Dizajn
24. lipnja 2024. - 17:22

Bili ljubitelj vi ljubitelji popularne serije "Igra prijestolja" ili ne ne možete zanijekati da je ona napravili veliku uslugu hrvatskom turizmu. Godine i godine snimanja u Lijepoj našoj odvile su se na raznim lokacijama duž naše obale pa još uvijek možemo naći primjere toga. Svi oni veliki zaljubljenici u seriju vjerojatno će biti oduševljeni ovim apartmanom u Kaštel Gomilici za odmor koji je restaurirani hrvatski dvorac iz 16. stoljeća, a u vrijeme snimanja serije služio je kao scenografija za grad Braavos, piše Dom i Dizajn.

image
Boutique-home.com/
image
Boutique-home.com/
image
Boutique-home.com/
image
Boutique-home.com/

Zmajevi možda ne lutaju prostorima, ali ova moćna tvrđava je doista impresivan prizor. Stojeći tik uz Jadransko more sa slikovitim pogledom na obližnji Split i Kaštelanski zaljev, drevna građevina odiše mirnom snagom i bajkovitim šarmom. Kameno pročelje dvorca veličanstveno se odražava na okolnu vodu, blistajući nepokolebljivom poviješću. Njegova izvorna kamena struktura izdržala je zub vremena s očuvanim autentičnim lučnim prozorima i zidovima od vapnenca, dok je interijer prošao kroz promišljenu restauraciju, piše na stranici Boutique Homes. Suvremeni namještaj, dekor i dodatni sadržaj stvara ugodne i prostrane sobe. Paleta bijelih i smeđih kamenih površina i tople boje drva razigrano je naglašena jarkoplavim akcentima u obliku baršunastih jastuka i ukrasnih vaza. Prekrasna terasa s cvijećem i sjenovitim tamarisom nalazi se neposredno ispred ulaznih vrata dvorca.

image
Boutique-home.com/
image
Boutique-home.com/
image
Boutique-home.com/

Kuća Watercastle istodobno je neobična i nevjerojatna. Njezino moderno preuređenje vješto uspijeva odati počast svojoj prošlosti, istovremeno pružajući luksuz 21. stoljeća. Izgrađena u prvoj polovici 16. stoljeća od strane benediktinki za zaštitu od Turaka koji su pljačkali regiju, ova građevina nalazi se na samoj obali gdje more doslovno zapljuskuje njezino podnožje.

Dvorac je darovan časnim sestrama još davne 1078. godine od strane kralja Zvonimira, a u prostoru još uvijek postoji drevna crkva i samostan sa savršenim pogledom na Kaštelanski zaljev i grad. Tvrđava je cjelokupno napravljena od impozantnog vapnenca, vanjske strane imaju patinu i romantiku povijesti, dok su interijeri topli i gostoljubivi s lučnim prozorima, drvenim podovima.

image
Boutique-home.com/
image
Boutique-home.com/
image
Boutique-home.com/

Dnevni boravak je spojen s blagovaonicom i potpuno opremljenom kuhinjom. Uz šarmantno stubište nalaze se dvije dvokrevetne spavaće sobe i kupaonice, od kojih je jedna na polukatu. Cvjetna terasa mjesto je za večeru uz morsku pučinu i upijanje atmosferskih čari ovog povijesnog doma.

image
Boutique-home.com/
image
Boutique-home.com/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 17:25