StoryEditorOCM
Showbiznema predaje

Alina je sreću pronašla u Hrvatskoj, stiže u ‘Život na vagi‘: Sjedalo u busu nije dovoljno za mene, moram nešto poduzeti

Piše SCENA SD
4. kolovoza 2024. - 22:02

Prije dvije godine iz Bjelorusije u Hrvatsku došla je prevoditeljica Alina Pantseyeva, koja je ovdje pronašla ljubav, udala se i sada živi u Zaprešiću. Jedna je od kandidatkinja nove sezone ‘Života na vagi‘.

Alina se nikada nije bojala izazova pa se prvo iz Bjelorusije preselila u Bugarsku, gdje je magistrirala, potom je otišla u Češku na doktorat, gdje je imala velikih problema zbog nacionalnosti.

No unatoč brojnim poteškoćama s kojima se susretala tijekom školovanja, uvijek se uspjela snaći i izboriti za sebe, a i mijenjajući zemlje u kojima je živjela, stekla je razna radna iskustva. Ipak, ono što najviše voli za nju je ostalo nedostižno jer zbog viška kilograma nije imala dovoljno samopouzdanja da proba upisati fakultet koji je željela.

"Trenutno radim kao prevoditeljica i iz hobija se bavim umjetnošću, a voljela bih da je obrnuto", kaže 27-godišnjakinja te objašnjava: "Željela sam upisati glumu, ali nisam bila sigurna u sebe. Sada razumijem da to nije bila prepreka, ali tada mi se činilo da zbog kilograma neću uspjeti…

image
RTL

Osim toga, kad sam se prijavila za glumu, najbolja mi je prijateljica također rekla da sam debela i da me zbog toga možda neće primiti, a u Bjelorusiji imamo samo jednu šansu za upis godišnje i možemo odabrati samo jedan smjer i jedan fakultet pa sam prebacila svoje dokumente na filološki fakultet, gdje sam bila sigurna da ću upasti."

Teško joj je

Alina je čvrsto odlučila da će u budućnosti raditi neki posao iz zadovoljstva, a ne nužde i svjesna je koliko njezina kilaža loše utječe na njezinu aktivnost i zdravlje općenito, prenosi RTL.

"Stalno se osjećam umorno, tromo i pospano, postala sam neaktivna, zbog viška kilograma teško mi je hodati, obuvati čarape i cipele, teško mi je disati… Bojim se za svoje zdravlje", kaže.

Uz sve to, nezadovoljna je što ne može naći odgovarajuću odjeću, a i osjeća se jako nelagodno u javnom prijevozu.

"Sjedalo u autobusu najčešće nije dovoljno za mene - zauzimam više prostora i time stvaram neugodnosti osobi koja sjedi pored mene. Sramim se kad sjednem s nekim iako razumijem da moram sjesti jer ne mogu stajati sat vremena. Često nitko ne želi sjesti do mene iako je autobus pun, a sva ostala mjesta zauzeta i puno ljudi stoji. Ili prvo svi sjednu na ostala sjedala, a tek onda pored mene. Kada pogledam svoj odraz u staklu, izgledam kao div među malim ljudima."

I njezina obitelj se bori s viškom kilograma

Bez obzira na sve probleme s kojima se susretala tijekom života, odustajanje za Alinu nikada nije bila opcija tako da se odlučila prijaviti u "Život na vagi" i riješiti se nagomilanih kilograma te motivirati i svoje najbliže na promjenu.

"Moji su motivi nemoć i beznađe, toliko sam se u životu borila da nemam više snage i za borbu s viškom kilograma, osjećam da sam prešla nekakvu granicu i sada mi je teško pomoći sebi. S druge strane, želim biti motivacija roditeljima i suprugu jer i oni imaju višak kilograma i zdravstvenih problema zbog težine", kaže Alina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 18:48