StoryEditorOCM
Showbizmodel u skandalu

Naomi Campbell zabranjeno predstavljati dobrotvornu udrugu, novac se trošio na hotele i spa tretmane, a ne za potrebite

Piše hina
27. rujna 2024. - 13:03
 Naomi Campbell je udrugu Fashion For Relief je osnovala 2005. u cilju prikupljanja sredstava za humanitarne svrheAnne-christine Poujoulat/Afp

Velika Britanija je svjetski poznatoj manekenki Naomi Campbell na pet godina zabranila pokroviteljstvo nad dobrotvornom organizacijom za prikupljanje sredstava u plemenite svrhe nakon što je otkriveno da se novac trošio na hotele, spa tretmane, cigarete i osobno osiguranje.

Ta 54-godišnjakinja je bila dio elitne skupine supermodela 90-ih godina. Udrugu Fashion For Relief je osnovala 2005. u cilju prikupljanja sredstava za humanitarne svrhe, no ta dobrotvorna udruga je ove godine uklonjena iz državnog registra dobrotvornih organizacija.

Istraga Povjerenstva za dobrotvorne svrhe pokazala je da udruga Fashion For Relief nije imala onoliko novca koliko je zarađeno s modnih događaja organiziranih za prikupljanje sredstava u plemenite svrhe te je izrekla petogodišnju zabranu rada za Campbell i još dvoje ostalih pokrovitelja.

Istraga je utvrdila da je između 2016. i 2022. Fashion for Relief izdvojio samo 8,5 posto prikupljenih sredstava u dobrotvorne svrhe, dok je jednom od pokrovitelja neovlašteno isplaćeno 290.000 funti. Novac se koristio i na skupe hotele, tretmane za uljepšavanje, osobno osiguranje pa čak i cigarete.

image

Istraga je utvrdila da je između 2016. i 2022. Fashion for Relief izdvojio samo 8,5 posto prikupljenih sredstava u dobrotvorne svrhe

Gabriel Bouys/Afp

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 13:04