StoryEditorOCM
ShowbizSkriveni detalji

Nevjerojatne i iznenađujuće činjenice o Nicole Kidman: Oskarovka koja se boji leptira, a obožava morske pse, jede kukce

Piše MOZAIK SD
5. lipnja 2024. - 19:20

Nicole Kidman već je desetljećima glavna ikona filmova i TV emisija. Oscarom nagrađena glumica,  glumila je u blockbusterima poput "Aquaman and the Lost Kingdom", obiteljskim filmovima poput "Paddingtona" i povijesnim dramama poput "The Hours". Kidmanin  osobni život, uključujući njezine visokoprofilne brakove s Tomom Cruiseom i country glazbenikom Keithom Urbanom, također je privukao mnogo pozornosti.

image

Oskarovka Nicole Kidman

Afp/

Iako se može činiti da je Kidman otvorena knjiga, neki su dijelovi njezina života nepoznati. Na primjer, Kidman je nekada bila izrazito kratkovidna. "Hodala sam okolo doslovno slijepa", izjavila je jednom  glumica za  Marie Claire 2007. Povremeno su joj problemi s vidom bili od pomoći i sprječavali su je da vidi stvari koje nije željela vidjeti. Naime, kako  su lica publike bila mutna, kad je Kidman radila predstavu kasnih 1990-ih, nije se brinula o procjeni njihovih reakcija. Nadalje, 2015. god. Kidman je otkrila da se i dalje bori s anksioznošću na pozornici. Ako ništa drugo, ona vjeruje da se ta emocija povećala unatoč godinama glumačkog iskustva.

Iako se i dalje povremeno nosi s tremom, vid joj više nije problem. Kidman se 2007. godine odlučila za lasersku operaciju oka, a razlika ju je iznenadila. "Sada imam normalnu oštrinu i jasnoću vida. Ne mogu vjerovati da sam provela toliko godina u  "mutnom", ali mislim da se to poklapa s onim kako sam se osjećala", objasnila je. Uz ovo dramatično poboljšanje vida, evo još intrigantnih zanimljivosti o poznatoj glumici.

Kidman ima nekonvencionalne preference prema životinjama

Tijekom pojavljivanja u emisiji "Petak navečer s Jonathanom Rossom" 2003., Nicole je  govorila o uzbuđenju plivanja u oceanu dok je provodila vrijeme u Australiji. Boravak u vodi jedna je od Kidmaninih top aktivnosti, bez obzira na temperaturu ili doba dana.

Kad je Ross izrazio zabrinutost zbog susreta s morskim psima, Kidman je ležerno odbacila njegov strah. "Oh, ne brinem se za njih.. volim ih", objasnila je, "Idem normalno roniti s morskim psima."

Glumica je raspravljala o duhovnim aspektima iskustva, dodajući: "Ono što je stvarno fascinantno je to što kada uđete ispod površine oceana, zapravo možete osjetiti da je morski pas prisutan", objasnivši da održava određenu udaljenost.

Ironično je  da, dok se glumica  drži podalje od opasnijih vrsta morskih pasa, postoji velika bijela psina nazvana u njezinu čast. Poput svoje holivudske imenjakinje, morski pas Nicole stekao je svjetsku slavu i čak je ubrzala  aktivnosti  usmjerene na očuvanje te vrste. Iako je oduševljena životinjama koje mnogi ljudi smatraju prijetećima, Kidmanin veliki strah uključuje životinju koju mnogi smatraju bezazlenom: leptir. Godine 2005. Kidman se prisjetila da se kao dijete prepala kada je vidjela velike leptire ispred svoje kuće. Unatoč trudu, njezina nelagoda zbog leptira je ostala. "Mogla bih biti prekrivena žoharima... ali jednostavno mi se ne sviđa osjećaj tijela leptira", rekla je Kidman jednom prilikom.

Razjasnila je glasine o njoj i Hughu Jackmanu

Osim što je hrabra u društvu morskih pasa, Nicole Kidman je navodno hrabra i u društvu škorpiona. Tijekom produkcije filma "Australija", Kidman je navodno pokazala brzo donošenje odluka,  kada je iščupala otrovnog škorpiona s Hugha Jackmana, prije nego što ga je uspio ugristi. Iako ovo čini priču punu akcije, Kidman ju  je opovrgla  “Mislim da ovdje ni nemamo škorpiona”, izjavila je za “Extru” 2007 , te dodala “Sasvim je dobro moći raditi ovakve intervjue i reći ono što je definitivno neistina”.

image

Nicole i Hugh u filmu "Australija"

Afp/

Međutim, jedna stvar koja je istinita jest da Kidman i Jackman imaju dugogodišnju vezu koja seže još iz ranih 1990-ih. Na početku svoje glumačke karijere, Kidman se povezala s Jackmanovom bivšom ženom, Deborah-Lee Furness. Nakon što je Jackmanova i Furnessova romansa procvjetala, Kidman je uživala u čvrstom prijateljstvu s parom.

image

Nicole Kidman i Hugh Jackman su odavno u prijateljskoj vezi.

Jb Lacroix/Full Picture Agency Via Afp

Kad su u pitanju priče o Kidman, nitko nije imun, a ona je pridonijela vlastitoj mitologiji. Kao dijete, Kidman je svojim kolegama iz razreda pričala razne priče o svom rođenju, govoreći da se dogodilo u oceanu ili na plaži. Iako je Kidman zapravo rođena na Havajima, specifično mjesto bilo je banalnije. "Rođena sam u bolnici, ali nekako mi se svidjela dramatičnost priče", otkrila je u podcastu "Pet stvari s Lynn Hirschberg". Kidmanini roditelji su Australci, a u to su vrijeme studirali u inozemstvu na Havajima. Međutim, veći dio svog djetinjstva Kidman je živjela u Australiji.

Kidman je dramatično mijenjala svoj izgled za svoje uloge

Škorpioni ili ne, Kidman je spremna ići jako daleko za svoje filmske uloge. Kao dio Kidmanove zapanjujuće transformacije, "oslonila" se na steznik, koji joj je pomogao da uđe u način razmišljanja svog lika u "Portretu dame"., gdje su joj steznik smanjili na 48 cm.  U jednom interviju je izjavila da ju je jako boljelo i da je imala modrice.

"Htjela sam biti jako, jako uska...", izjavila je za New York Times 1997. Nekoliko godina kasnije, za "Moulin Rouge", Kidman je pokušala postići još manji struk od 45 cm, ali je pritom slomila prethodno ozlijeđeno rebro.

image

Nicole u filmu "Distroyer"

30west/automatik/Collection Christophel Via Afp
image

Raznolikost uloga

Afp/

Iznenađujuće, još jedna promjena napravljena za jednu od Kidmanovih najranijih uloga, bila je njezina boja kose. Iako je već bila crvenokosa, dok je kao tinejdžerica radila na "BMX Banditsu", producentski tim obojio joj je kosu u još bakrenastiju nijansu. "Išla sam u školu i svi su me zadirkivali, a onda mi se to nekako svidjelo", rado se prisjeća Kidman. 

Za film "The Hours" Kidman je još više promijenila izgled s protetskim nosom. Dok je izbor izazivao podjele među publikom i nekim filmskim direktorima, Kidman je jedno vrijeme prigrlila činjenicu da je neprepoznatljiva i otkrila je da je to bilo korisno za njezinu glumu.

image

Nicole

Philip Rock/Anadolu Via Afp

Gubitci  trudnoća

Tu je i njezina borba s gubitkom trudnoće. Kidman je bila mlada kad se udala za Toma Cruisea i žarko je željela postati roditelj. "Od trenutka kada smo se Tom  i ja vjenčali, željela sam imati djecu", prisjetila se Kidman za Vanity Fair 2007. godine.

U to je vrijeme Kidman bila opčinjena Cruiseom i nije ju zanimalo kako brak i majčinstvo mogu utjecati na njezinu glumačku karijeru. Bila je shrvana kada je doživjela izvanmaterničnu trudnoću. "Rano smo izgubili bebu, pa je to bilo jako traumatično", objasnila je.

Neposredno prije raskida braka 2001. godine, Kidman je doživjela spontani pobačaj, što ju je dodatno rastreslo. Tijekom godina, Kidman je izrazila svoju zabrinutost da tuga žena diljem svijeta zbog gubitka trudnoće ne dobiva dovoljno pozornosti. Također je izrazila potrebu da razjasni pojedinosti o razlici između svakog od njezinih gubitaka trudnoće. Naime, Cruise i Kidman postali su roditelji kada su tijekom braka usvojili dvoje djece. Kasnije, u braku s Keith Urbanom, Kidman je bila iznenađena kad je otkrila da je trudna, jer je uistinu mislila da nikad neće moći imati djecu.

image

Nicole sa suprugom muzičarem Keith Urbanom.

Valerie Macon/Afp

Iznimno raznolik izbor hrane

Nicole Kidman uživa u raznovrsnoj hrani. Posebno je oduševljena školjkama, poput kamenica i jastoga, te svježim kruhom sa sirom koji joj je najdraži. Kidman također odaje počast svom australskom odgoju uživajući u sendviču poznatom kao "sausage sizzle". Fleksibilna je i mijenja svoje navike ovisno o svojoj situaciji. Iako Kidman kaže da ne voli šunku, postoji vrlo malo stvari koje glumica neće jesti. Godine 2014. Kidman je za Los Angeles Times izjavila: "Jedem gotovo sve, ali sve umjereno". Nije se šalila. Četiri godine kasnije, Kidman je večerala neke jezive puzavice, poznate i kao "mikro-stoka" u videu za Sajam taštine. Kidman je uživala u neonsko plavim crvima, koji su izgledali kao gumeni slatkiši, za koje je tvrdila da imaju voćni okus - a onda je prešla na cvrčke, opisujući ih kao "dlakavi orah" i pržene skakavce, koje je posebno voljela. Kidmanina spremnost da jede kukce, dobro joj je došla tijekom njezinog prvog filma...

image

Nicole voli sport i hranu.

Afp/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 21:48